Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan 'Keanu Reeves, Matrix gelirinin yüzde 70'ini bağışladı' iddiası! - Güncel Haberler
        • 1

          Hollywod'un en mütevazı isimlerinden biri olarak gösterilen ve yardımsever kişiliğiyle de tanınan Keanu Reeves, yine alkışlanacak bir davranışta bulundu.

          'The Matrix' serisi için kendisine peşin olarak 10 milyon dolar ödenen ve filmin gişe rekorları kırmasıyla birlikte 49 milyon dolar daha kazanan Reeves'in, paranın yüzde 70'ini (31.5 milyon dolar) lösemi araştırmalarına bağışladığı ileri sürüldü.

        • 2

          KARDEŞİ DE KANSERE YAKALANMIŞTI

          Reeves'in kız kardeşi Kim, 8 yıldır lösemi hastalığıyla mücadele ettiği için ünlü oyuncunun, bu konuda bir hayli hassas olduğu biliniyor.

          Reeves'ın kız kardeşi Kim'e 1991'de kan kanseri teşhisi konmuştu ve 2001'de remisyon sürecine girmeden önce yaklaşık 10 yıl boyunca çeşitli tedaviler uygulanmıştı.

        • 3

          KENDİ KANSER FONUNU YARATMIŞTI

          Keanu Reeves, Kim'in tedavi edilmesinden sonra da kanser araştırmalarına para vermeye devam etmiş, hatta kendi kanser fonunu yaratmıştı.

          Hollywood yıldızının, yıllarca hiç dikkat çekmeden çalıştığı bildirilen ve kar amacı gütmeyen kuruluşu gizlice kurduğu belirtilmişti.

        • 4

          "ADIMIN DUYULMASINDAN HOŞLANMIYORUM"

          Reeves, Ladies Home Journal'a 2009'da verdiği demeçte, "Beş ya da altı yıldır faaliyet gösteren özel bir vakfım var. Bu vakıf, birkaç çocuk hastanesine ve kanser araştırmalarına yardımcı oluyor." demişti.

          Ünlü oyuncu, ayrıca, "Böyle durumlarda adımın duyulmasından hoşlanmıyorum. Vakfın bu konuda gizliliğini devam ettirmesine izin verdim." diye eklemişti.

        • 5

          KAZANCI GÜNDEME GELMİŞTİ

          Öte yandan HBO Max platformu, daha önce serinin başrol oyuncusu Keanu Reeves'in kazancını gündeme taşımıştı. Kanadalı aktörün bugüne kadar oynadığı dört filminden elde ettiği kazanç açıklanmıştı.

        • 6

          YÜKSEK GİŞE SONRASI 35 MİLYON DOLARA TAMAMLADI

          1999 yapımı 'Matrix' serisinin ilk filminde ön ödeme olarak 10 milyon dolar alan Keanu Reeves, yüksek gişesi sonunda maaşını 35 milyon dolara tamamlamıştı.

        • 7

          Reeves'in serinin ikinci ve üçüncü filmlerinden aldığı ücret tam olarak bilinmiyordu. 'Celebrity Net Worth' adlı site, 57 yaşındaki yıldızın bu iki filmin gişesi ve DVD satışları dahil 120 milyon kazandığını yazmıştı.

        • 8

          'Matrix 4' filminden ilk ödeme olarak 12 ila 14 milyon dolar kazandığı belirtilen Reeves'in gişe rakamları sonrası da yapımın hasılatına göre ek kazanç elde etmesi bekleniyordu.

        • 9

          "AMA BEN ÖDÜM!"

          İrlandalı komedyen Graham Norton'ın televizyon programına video konferans ile katılan Keanu Reeves, serinin son filminde 18 yıl önce öldüğü görülen 'Neo' karakterinin yeniden dirilmesiyle ilgili şöyle konuşmuştu:

          Yönetmen bana başka bir 'Matrix' filmi çekmek hakkında ne düşündüğümü sorduğunda, 'Ne? Kulağa harika geliyor ama ben öldüm' dedim. O da, 'Öyle mi?' diye karşılık verdi. Ben de, 'Anlatsana' dedim. Güzel bir hikaye yazdı. Bu karakteri oynamayı seviyorum. Nasıl hayatta kaldığım açıklanacak.

        • 10

          "O DÖNEM DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜM"

          Reeves, ayrıca 1997 yapımı 'Hız Tuzağı 2'yi (Speed 2) neden reddettiğini şu sözlerle açıklamıştı:

          O dönem senaryoya cevap vermedim. Sandra Bullock'la çalışmayı gerçekten çok istiyordum. 'Jack Traven'ı oynamayı sevmiştim. Filme dahil olan oyuncularla hiçbir problemim yoktu ama o dönem bunun doğru olmadığı hissine kapılmıştım.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa