Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Talas Belediyesinin Ali Dağı'nda olası yangınlara karşı hazırladığı "Alev Kalkanı-Ali Dağı Koruma Projesi" hayata geçiriliyor.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ali Dağı'nın doğal dokusunu korumak, yangın riskini azaltmak ve bölgenin çevresel güvenliğini sağlamak amacıyla hazırlanan proje, erken uyarı sistemlerinden yangın söndürme ekipmanlarına, yeşil alan koruma tedbirlerinden eğitim çalışmalarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

        Proje kapsamında Talas Belediyesi ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında imzalanan protokol kapsamında, projeye 1 milyon 400 bin lira hibe desteği verilecek.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, amaçlarının sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de güvence altına almak olduğunu ifade etti.

        Ali Dağı'nn kentin nefes alanı ve göz bebeği konumunda olduğunu vurgulayan Yalçın, şunları kaydetti:

        "Burada olası bir yangının telafisi mümkün olmayan zararlar doğurabileceğinin farkındayız. Bu nedenle hazırladığımız Alev Kalkanı Projemiz için Türkiye Belediyeler Birliğinden önemli bir hibe desteği aldık. Katkılarından dolayı TBB’ye teşekkür ediyorum. İmzalanan protokolle çalışmalarımızı hızlıca başlatacağız."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
        Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa