Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kayseri'de öğrenciler, Ali Dağı'na meyve ve çam fidanı dikti.

        Talas Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 2 bin rakımlı Ali Dağı'nda düzenlenen fidan dikimine, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Malik Şahin, veliler ve öğrenciler katıldı.

        Yalçın, burada yaptığı konuşmada, dikilen fidanların dünyaya iyilik olarak yansıyacağını bildirdi.

        Yalçın, "Ali Dağı'nda her yıl 10 binin üzerinde ağaç dikiyoruz. Sizlerin bu iyiliğini Allah kabul etsin. Sizler yaşayacaksınız ancak bu fidanlar sizden fazla yaşayacak. Ağaçların ürettiği oksijen iyilik olarak insanlara nefes olacak." ifadelerini kullandı.

        Konuşmanın ardından öğrencilerin çekirdekten yetiştirdiği meyve ve belediye tarafından temin edilen çam fidanları toprakla buluşturuldu.

        - Arabidin Mescidi yeniden ibadete açıldı

        Kocasinan Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan Arabidin Mescidi yeniden vatandaşın hizmetine sunuldu.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Anadolu'nun köklü mirasını gün yüzüne çıkarmak için yürütülen çalışmalar kapsamında hayata geçirilen projeyle Erkilet Mahallesi'nde bulunan Arabidin Mescidi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erkilet'in kültür turizminin merkezi olacağını bildirdi.

        İlçe genelinde tarihi ve kültürel mirasları aslına uygun şekilde restore ederek geleceğe aktarmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Çolakbayrakdar, "Erkilet'i kendi doğal haliyle koruyarak gün yüzüne çıkartacağız. Bu doğrultuda Arabidin Mescidi'ni aslına uygun şekilde restore ederek yeniden günümüze kazandırdık. Bu bölgenin eski yaşanmışlığı, taş evleri, sokakları, kuru yapı sistemiyle bir mahalle olarak yeniden ayağa kaldırılması için çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

        - 18 Ekim Muhtarlar Günü

        Kayseri'de, 18 Ekim Muhtarlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

        Kayseri Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meydanı'nda saat 09.30'da Atatürk Anıtı'na çelen sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak etkinlikte, Barbaros Mahallesi muhtarı Levent Karakaya muhtarlar adına konuşma yapacak.

        Daha sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi bando takımı konser verecek.

        Etkinlik, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in, İdare ve Denetim Müdürü Sakıp Bilgiç ile beraberindeki 10 muhtarı makamında ağırlamasıyla son bulacak.

        - Kayseri'de vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı

        Kayseri Büyükşehir Belediyesi, "zabıta" ismini kullanarak dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı vatandaşları uyardı.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kendilerini Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığında görevli zabıta olarak tanıtan kötü niyetli bazı kişilerin vatandaşlardan para talebinde bulundukları tespit edildi.

        Belediyenin ya da zabıta birimlerinin hiçbir koşulda para talebinde bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, bu tür girişimlerin tamamen dolandırıcılık amacı taşıdığı ve vatandaşların duygularını istismar etmeyi hedeflediği belirtildi.

        - Belediye Başkanı Büyükkılıç, Ganbarov'u ağırladı

        Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Şuşa Azerbeycan Evi Başkanı Elshan Ganbarov ve beraberindekileri makamında ağırladı.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Ganbarov ve beraberindeki Başkan Yardımcısı Ferhad Bedelov, Gençlik Kolları Başkanı İlkin Ahmedov, Genel Sekreter Eyüp Polat ve yönetim kurulu üyesi Ahmet Terzi ile Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükkılıç, Kayseri ile Şuşa'nın kardeş şehir olduğunu, 18 Ekim Azerbaycan Bağımsızlık Günü'nü kutladığını belirtti.

        Ganbarov, Büyükkılıç'a "Aziz Şehir Şuşa" isimli kitabı hediye etti.

        - Akyazı Mahallesi'ndeki yol yapım çalışmaları sürüyor

        Hacılar Belediyesi tarafından Akyazı Mahallesi'ndeki 2,7 kilometrelik yolda başlatılan çalışmalar sürüyor.

        Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, çalışmaların tamamlanmasıyla bölge halkının daha konforlu ve güvenli ulaşım imkanına kavuşacağını bildirdi.

        İlçenin altyapı ve yol kalitesini iyileştirmek adına büyük çaba sarf ettiklerini belirten Özdoğan, "İlçemizin dört bir yanında sürdürdüğümüz çalışmalarla ulaşım ağımızı daha modern ve güvenli hale getiriyoruz. Akyazı Mahallesi'nde devam eden asfaltlama işi de bu çalışmaların önemli bir parçası. Bu bölgemizde elektrik, su ve doğal gaz gibi altyapı çalışmalarını tamamlamıştık. Testlerin ardından asfalt çalışmalarına başladık." ifadelerini kullandı.

        - Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm alanında zemin etüt çalışması yapıyor

        Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sahabiye Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında zemin etüt çalışması gerçekleştiriyor.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen Deprem Master Planı çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetlerin yanı sıra kentsel dönüşüm alanlarında da zemin etüt çalışmalarına devam ediliyor.

        Bu kapsamda, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2. ve 3. uygulama etaplarında konut ve ticaret bloklarının yapılacağı uygulama sahasında zemin etüt çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 50 ayrı noktada 30 ve 50 metre derinliklerde jeofizik yöntemlerle çalışma yapıyor.

        Arazi çalışmaları tamamlandıktan sonra elde edilen veriler, teknik analizler ve değerlendirmeler sonucunda sağlam ve güvenli yapıların tasarlanması planlanıyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Kayseri İlçeleri
        Tüm Kayseri Haberleri
         Kayseri

        Kayseri

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa