Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika... Kayıp müzisyen Metin Kor'un cansız bedeni bulundu

        İstanbul'da kamp yapmak için Kaş'ın Gömbe yaylasına giden ve 21 Haziran'dan bu yana haber alınamayan müzisyen Metin Kor'un cansız bedenine ulaşıldı. AFAD ekipleri tarafından çadır kurduğu alanın yaklaşık 1 kilometre uzağındaki kayalık alanda bulunan Kor'un cesedinde sıyrıklar oluştuğu ve secde eder şekilde durduğu kaydedildi. Habertürk Haber Merkezi'nden Soner Özcan'ın haberine göre, kayalıklardan düşerek yaşamını yitirdiği tahmin edilen Metin Kor'un cesedi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

        ÖNCE SEVİNDİLER SONRA ACI HABERİ ALDILAR

        Metin Kor'un eşi Evin Kor ile ailesi ise acı haberi Kaş'ta kaldıkları otelde aldı. Jandarmdan gelen "Bulundu" haberini sağ olduğu şeklinde anlayan Metin Kor'un kardeşi Kemal Kor, "Şu an çok sevinçliyiz. O bölgeden umudumu kestiğim için ormanlık alanda arıyorduk. Kamp yaptığı yerin yukarı bölgesinde bulmuş sağ salim. Şu anda o bölgeye doğru gidiyoruz ve çok sevinçliyiz" açıklaması yaptı. Ancak aile bir süre sonra cesedinin bulunduğu bilgisini aldı.

        FARKEDİLMEMİŞ OLABİLİR

        Jandarma, AFAD ve AKUT timleri tarafından kaybolduğu günden bu yana havadan dronlarla, karadan da eğitimli köpeklerle aranan Metin Kor'un, çadır yaptığı yerin yakınında bulunması, neden daha önce bulunamadığı sorusunu akıllara getirdi. Bölgenin kayalık olduğunu belirten AKUT Antalya Sorumlusu Yılmaz Sevgül, "Olay yerinde bulunan arkadaşlardan aldığımız bilgi cesedin kayanın dibinde bulunduğu şeklinde. Görüş açısında olmadığı için daha önce bakıldıysa bile farkedilmemiş olabilir" dedi.

        KAŞ KAYMAKAMI: "ŞÜPHELİ BİR ÖLÜM GÖRÜNMÜYOR"

        Kaş Kaymakamı Bilgehan Bayar, kayıp müzisyen Metin Kor'un cesedinin bulunmasıyla ilgili şüpheli bir durumun görülmediğini belirterek, "Metin Kor'un cesedi drone taraması sırasında tespit edildi. Daha önce de bölge taranmıştı ancak üzerindeki giysilerle alanın bütünlük arz etmesi nedeniyle gözden kaçmış. İlk tespitlerde şüpheli bir ölüm görünmüyor. Metin Kor'un üzerindeki kıyafetlerle kendisini son kez gören Yörük çocuklarının gördüğü kıyafetler aynı. Öncelikle savcılık ve doktorun incelemesi ve teşhisin yapılması gerekiyor" dedi.

        ALBÜMÜ ÇIKACAKTI

        İstanbul'da yaşayan 43 yaşındaki müzisyen Metin Kor, 20 Haziran'da tatil için Kaş'a gitmiş, 21 Haziran'da 06 KA 1279 plakalı aracıyla kamp yapmak için Gömbe Yaylası'na geçmişti. Kaş ve Muğla'nın Seydikemer ilçeleri arasındaki İkiz Göller Bölgesi'nde çadır kuran Kor'dan bir daha haber alınamamıştı. Eşi Evin Doğan Kor'un başvurusu üzerine arama çalışması başlatılmış ancak sonuç alınamamıştı. Kendine ait besteleri de bulunan Kor'un bir ay sonra albümü çıkacaktı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa