Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Kasımpaşa Kasımpaşa - Galatasaray maçının yazar yorumları (GS maç yorumları) - Kasımpaşa Haberleri
        • 1

          SERDAR ALİ ÇELİKLER: Fatih Terim gerçeklerin farkında olduğundan belki de yine bir başka gündem değiştirme adına sahayı maç bitmeden terk etti.

        • 2

          Fatih Terim, kendine gelecek gereken düzeltmeleri yapacaktır. Ancak iflah olmaz Terimistler şunu anlamalı; G.Saray yönetimi 1 orta saha oyuncusu almadı diye bu takım Rangers'a elenmez, Kasımpaşa'ya yenilmez. Hakem Cüneyt Çakır'ın bariz itelemesine rağmen Kasımpaşa'ya karşı son derece kısıtlı pozisyon üretebiliyorsanız sorun tamamen teknik ekiptedir.

        • 3

          ERMAN TOROĞLU: Yusuf Erdoğan, Taksim Meydanı'ndan vurdu, Kasımpaşa'dan gol oldu. Öyle bir vurdu ki Terim'i 90+1'de soyunma odasına yolladı. Kasımpaşa akıllı oynadı. Top Galatasaray'da fazla gözüktü ama hikâye. Aslında şu gözüküyor; Eski çamlar bardak oldu. Küçük dediğimiz takımlar makul transferlerle doğru işler yapıyorlar. Büyükler de kendilerini hâlâ dev aynasında görüyorlar.

        • 4

          Bir sözüm de MHK'ye. Önceki gün ve dün iki tane aynı pozisyonu yaşadık. Birinde Cisse'ye faul yapıldı, hakem devam ettirdi. Sonunda penaltı oldu. Fenerbahçeli oyuncu gelecek hafta oynamayacak. Geriye dönüp bakıldı, nedense faul görülmedi VAR'da ki çok net bir fauldü.

        • 5

          Rakip Cisse'ye bakarak yükseldi. Peki dün ne oldu? Kasımpaşa net bir gol attı. Yardımcı hakem bayrak kaldırdı, ofsayt diye. Baktılar pozisyon gol, bu sefer bu golü nasıl iptal ederiz diye döndüler 60 metre geriye. Çok tartışılır bir pozisyonda faul yarattılar.

        • 6

          AHMET ÇAKAR: İlk yarı Kasımpaşa, G.Saray'ı darmadağın etti. Bir de Yusuf Erdoğan sezonun en güzel gollerinden birini attı. G.Saray kan kaybediyor. Tıpkı geçen sezonun pandemi sonrası gibi. Bu işi düzeltmesi gereken kişi Fatih Terim ama gördüğüm kadarıyla o da kafada birçok şeyi bitirmiş. Türk hakemliği rezil durumda. Niye diyecek olursanız..

        • 7

          Dün gece Yusuf golü attı. Ofsayt değil, orta sahada tartışılabilecek ama bence faul değil, bir pozisyon için VAR Cüneyt Çakır'ı kenara davet etti. Ama cumartesi gecesi penaltı öncesinde yine tartışılan bir pozisyonda VAR hakemi penaltı sonrası VAR'a davet etmedi. Ya dün gece Kasımpaşa kazanamasaydı? Ya da F.Bahçe cumartesi puan kaybetseydi ne olacaktı?

        • 8

          LEVENT TÜZEMEN: Sezon başından beri Terim tüm değişiklik hamlelerini yerinde yaptı. Kasımpaşa maçına gripten yeni çıkmış Arda ile Rangers maçının iki kötüsü Belhanda-Feghouli ikilisiyle başlamak bir tercih hatasıydı. Omar'ın kanadını Yusuf dağıttı, Feghouli yardıma bile gelmedi. Yusuf da haftanın golüne aday bir vuruş yaparak kaleci Fatih'i avladı.

        • 9

          Peki; Fatih hocam 2. yarı ne yaptın? Devre arası üçünü de oyundan aldın ve Emre Kılınç, Babel ve Falcao'yu sokup ikili forvete döndün. Bu değişikler hareket, hız getirirken dengeli hücum etmesini sağladı. Özellikle Babel'in getirdiği toplar Galatasaray adına tehlike yarattı.

        • 10

          Falcao, son vuruşlarda etkisizdi. Terim, ilk 11'i değişiklik yaptığı oyuncularla yapsaydı, Galatasaray daha etkili olurdu. Eğer Yusuf Erdoğan, Galatasaray'da olsaydı maçı Kasımpaşa farklı kaybederdi. Çünkü Galatasaray'ı rakip sahaya hızlı götürecek oyuncusu yok.

        • 11

          ŞANSAL BÜYÜKA: Koca Galatasaray takımı kopup kopup gelen ve hem kendine hem takım arkadaşlarına pozisyon üstüne pozisyon yaratan Yusuf’a nasıl oldu da bir önlem alamadı inanılır gibi değil… Futbolun adaleti bu yarının son dakikasında tecelli etti ve Yusuf Erdoğan muhteşem bir gol attı… Yusuf’un uzaktan kumandalı bu füzesinde, o dakikaya kadar müthiş kurtarışlar yapan kaleci Fatih’in de birkaç adım önde yakalandığını söylemeliyiz…

        • 12

          Galatasaray’ın bunaltıcı baskısı sırasında Kasımpaşa’nın kusursuz savunma anlayışı ortaya çıktı… Özellikle savunmanın göbeğine çekilen Tarkan Serbest müthiş oynadı… Yarım hata yapmadı… En bunaldığı dakikalarda bile buzdolabı gibi kaldı…

        • 13

          Mehmet Altıparmak hocanın Hajradinoviç’i çıkartıp daha dirençli Sadiku’yu oyuna sürmesi akıllı bir hamleydi… Ancak yorgunluktan ayakta durmakta zorlanan Yusuf’u daha erken oyundan alabilirdi…

        • 14

          Kasımpaşa tribünlerinde sürekli “semtlerin efendisi” diye bir pankart asılıdır… Aslında Kasımpaşa da 21 takımlı Süper Lig’in efendisi… Pislik yapmazlar, çamura yatmazlar, hakemi kandırmazlar… Gene son derece temiz oyunlarından birini oynadılar ve Galatasaray’ı paşa paşa yendiler… Kasımpaşa’nın faul gerekçesi ile sayılmayan golü açıkcası içime pek sinmedi…

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa