Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul "Kısa mesafe ama 100 TL vereyim" diyen yolcuya taksicinin yanıtı ne oldu? - HABERLER
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Görüntüler, dün akşam saatlerinde Ataşehir'de kaydedildi. Soğuk hava nedeniyle kızıyla taksiye binmek isteyen kadın yolcu, kendisini araca almayan şoföre, "Lütfen, bakın çocuğum üşüyor. Kısa mesafe ama 100 lira vereyim" dedi.

        Ancak şoför, "Ben karşının taksisiyim" diyerek kadın yolcuyu araca almadı.

        Yaşanan anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

        REKLAM

        SÜRÜCÜYE AYRI, TAKSİYE AYRI CEZA!

        AA'nın haberine göre, Ataşehir'de taksisine binmek isteyen müşteriyi almayarak mağdur eden sürücüye para cezası verilirken, ticari araç kullanma belgesi de geçici süreyle askıya alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Ataşehir'de küçük kız çocuğuyla taksi bekleyen kadın, Muharrem Y.'nin kullandığı 34 TJE 47 plakalı taksiyi durdurdu. Sürücünün Avrupa Yakası'nda taksicilik yaptığı için müşteriyi almayacağını söylemesi üzerine mağdur olan kadın yolcu, durumu trafik ekiplerine bildirdi.

        Şikayet üzerine çalışma başlatan ve taksici ile mağdur kadın arasında sosyal medyada yer alan görüntüleri inceleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, sürücüyü Bağcılar Halkalı Caddesi'nde durdurdu.

        Yapılan incelemelerde taksinin belediye ruhsatının iptal edildiği belirlendi.

        Sürücü Muharrem Y.'ye İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından verilen tahdit veya çalışma izninin süresi bittiği halde, belediye sınırları dahilinde yolcu taşıma maddesinden 1339 TL para cezası kesilirken, ticari araç kullanma belgesi de İBB tarafından geçici süreyle askıya alındı.

        Söz konusu taksi de 3 gün süreyle trafikten men edildi.

        SOSYAL MEDYADA ÇOK PAYLAŞILAN KARE

        Öte yandan bugün sosyal medyada çok paylaşılan bir fotoğrafta bir alışveriş merkezi önünde bekleyen sıra sıra taksilerin yolcu seçtiği öne sürüldü. Çağla Üren isimli twitter kullanıcısı paylaştığı kareye "Tam 19 tane taksi duruyor. Başından sonuna tüm kuyruğu gezdik, almadılar. Aylardır bu şekilde kimseyi almıyor, turist bekliyorlar" notunu düşerek belediyeye çözüm için çağrıda bulundu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa