Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çocuk Karantina çocuklarına kitap tavsiyeleri
        • 1

          (0-6 yaş için)

          SAAT KAÇ
          David A. Adler (İthaki)

          Gelin çocuklara zamanı öğretelim! Kitapta, dört insan ve bir uzaylıdan oluşan astronot ekibi var. Tüm gün çalıştılar ve akşam yemeğinde pizza yemek için sabırsızlanıyorlar. Ama bir sorun var: Akşam yemeğine kaç saat kaldı? Bu galaksiler arası macerada saatleri, dakikaları, saniyeleri; analog ve dijital saatlerin farkını ve daha pek çok şeyi öğrenme vakti…

        • 2

          ŞEFTALİ AĞACI
          Gündüz Öğüt (Yitik Ülke)

          Kendileri küçük, hayalleri büyük çocuklarlayız. Kasabadaki ilkokula gelen sürpriz konuklar, çocukların hayal güçlerine yepyeni kapılar açıyor. Öğrencilerini sanatla tanıştırmak için çaba harcayan Erkan Öğretmen, eline keman aldığında büyülenen Ali, kardeşi Kemal ve diğerlerinin iç dünyasına tanık olurken, dünyaya başkalarının gözünden bakmayı öğreniyoruz.

        • 3

          FASULYE SIRIĞINA TIRMAN JACK
          Alexandre Jardin (1001 Çiçek)

          Jack ve Fasulye Sırığı’nı hatırlarsınız. Bu kitapta ise Jack, sihirli fasulyeyi yaşlı adamdan almakta tereddüt ediyor ve Sandra hiç tereddüt etmeden kitabın içine girerek hikâyeyi değiştiriveriyor. Acaba Sandra işleri yoluna koymayı başarabilecek mi? 90’ların başında “Fanfan” adlı gençlik kitabıyla sükse yapan Fransız yazardan ilginç bir çocuk kitabı.

        • 4

          HARRY POTTER: SİHİRLİ YARATIKLAR
          Anonim (Yapı Kredi)

          Harry Potter filmlerinden ilham alan illüstrasyonlarla dolu bu boyama kitabında Yasak Orman ve Büyük Göl’ün yaratıklarının yanı sıra başka pek çok sihirli yaratıkla karşılaşacaksınız. Harry, Ron ve Hermione’nin Gringotts’tan ejderha sırtında kaçışlarını tekrar yaşayacak; büyücüler dünyasında çıkacağınız yolculukta yaratık temalı desenleri keşfedeceksiniz.

        • 5

          BİR PARÇA MUTLULUK ARIYORUM
          Neele (İş Bankası)

          Bu yaşlarda yavaş yavaş sorular sorulmaya başlar: Mutluluk nedir? Kitapta, mutluluğun ne olduğunu bir türlü çözemeyen minik fare, bir parça mutluluk için yollara düşer. Mutluluk zengin tilkide olabilir mi? Ya da ormanın başkanı ayıda? Belki de ötüşü dillere destan çalı kuşunda... Tüm gün ormanı dolaşarak mutluluk arayan fare, aradığını bulabilir mi sizce?

        • 6

          (7-10 yaş için)

          YILDIZ TAMİRCİSİ LORİN
          Elif Yemenici (Redhouse Kidz)

          Hasankeyf’in büyülü coğrafyasında yıldızlarla dolu bir maceradayız. Uzun minarede beyaz bir leylek oturmaktadır. Göç etmeden yıllardır burada durduğundan kasabalı ona İnatçı Cemşit adını takmıştır. İnatçı Cemşit yine bir akşam yerine kurulmuş, derin bir uykuya dalmak üzereyken bir gürültü duyar ve aşağı baktığında küçük bir kızın zıpladığını görür…

        • 7

          NEREDEN ÇIKTI BU ÇOCUK
          İlknur Özdemir (Sia)

          10 yaşındaki Cantekin yaz tatili başladığında kendince planlar yapar. Arkadaşlarıyla her gün oyun oynayacak, spor yapacak, istediği kadar eğlenecek ve bol bol tembellik edecektir. Ancak bir cumartesi sabahı kız kardeşi tarafından uyandırıldığında evde olağanüstü bir hareketlilik görür. Herkes süslenmiş, gezmeye ya da önemli bir yere gidecek gibi hazırlanmıştır…

        • 8

          ANTONIO GİBİ BİRİ
          Susanna Mattiangeli (Can)

          Antonio yerinde duramayan bir çocuktur ve yakalanması hiç kolay değildir. Kendi halinde saklambaç oynarken astronot kostümüyle uzayda bir yolculuğa çıkabilir. Onu tam yakalayacakken havuza atlar ve gözden kaybolur. Peki o şimdi nerede? Ormanda mı yoksa bir kraliçenin huzurunda mı? Neden olmasın? Bir çocuk nelere dönüşebilir, bir bilseniz!

        • 9

          GÖÇMENLERİN GİZLİ DOSTU
          Diane Carmel Leger (Yeni İnsan)

          Kitap, 1800'lerin sonunda Kanada'ya göçen Alman ailenin karşılaştığı zorlukları ve bölgenin yerlisinden gördükleri desteği anlatıyor. Treitz ailesi hem açlıkla hem so­ğukla mücadele etmektedir. Neyse ki en küçük çocuk Christian, kendisinin ve ailesinin hayatında fark yaratacak biriyle tanışır. Zorluklara rağmen bu arkadaşlık onları yeni maceralara sürükler.

        • 10

          ADA
          Armin Greder (Ginko)


          Göç ve göçmenlik üzerine bir kitap daha… Bir sabah Adalılar sahilde bir adam bulur; ama onlar gibi değildir… Bize yabancı olan korku uyandırır. Peki korku ne zaman ve nasıl nefrete dönüşüp insanlıktan çıkarır? Greder, bu soruları yüzümüze ayna tutarak yanıtlıyor. Ada, yalnızca gündelik bir hikâye değil, her yaştan okurun ilgisini hak edecek kadar gerçek.

        • 11

          (11-14 yaş için)

          HATIRLA
          Seran Demiral (Tudem)

          Anı, hastanede gözlerini açar ama hiçbir şey hatırlamaz. Benliğine dair zihninde en ufak belirti yoktur. Adı nedir, neden hastanededir? Karşısında duran, yüzü ağlamaklı kadın kimdir? Belli ki yaşadığı bir kaza yüzünden hafızası ona kötü bir oyun oynamıştır. Şimdi küllerinden yeniden doğup, kaybettiği anılarının ve onu bu duruma getiren olayların izini sürme vaktidir.

        • 12

          DÜNYA DÜNYA İÇİNDE
          Filiz Özdem (YKY)

          Ayşe kuzinenin yanındaki sedire uzandı, sonra ne olduysa oldu kendisini anneannesinin annesinden kalma sandığın başında buldu. İçinden sararmış bir kâğıt çıktı. Kâğıtta tuhaf bir tarif yazıyordu ama bu yemek tarifi olamazdı. Ayşe çok meraklandı, arkadaşı Hakan’la bu esrarengiz tarifi uygulamaya koyuldu. Hayaller ile rüyaların birbirine karıştığı bir dünyadayız.

        • 13

          ÜÇ MAĞARA DAĞI
          Per Olov Enquist (Çınar)

          Mina üç hafta önce küçücüktü. Birinin üç haftada bu kadar büyümesi tuhaftı. Üç hafta önce ne mi olmuştu? Mina, dedesi ve kuzenleriyle Üç Mağara Dağı’nın tepesindeki sırrı keşfetmek için zor bir yolculuğa çıkmıştı ama zirveye birkaç metre kala beklenmedik olaylar olmuştu. İşte size bir ipucu: Üç Mağara Dağı’na çıkanlar bir daha asla hiçbir şeyden korkmazlar…

        • 14

          ERIK VOGLER VE ÖLÜMCÜL MANGO ŞERBETİ
          Beatris Oses (Bilgi)

          Erik Vogler'in Almanya’da yaşadığı dehşet verici serüvenden sonra doktorların önerdiği gibi dinlenmesi lazımdı. Neredeyse her gece gördüğü beyaz şah ile ilgili kâbuslar onu rahatsız ediyordu. Bu nedenle büyükannesi Berta'nın lüks kaplıcada bir hafta geçirme davetini kabul etti. Rahatlatıcı bir çamur banyosunun cehenneme dönüşebileceğini hayal bile edemezdi tabii.

        • 15

          YIRTICILAR
          Glenn Murphy (İş Bankası)

          Renkli fotoğraflarla, komik çizimlerle dolu; aslanlardan ayılara, dinozorlardan sansarlara keskin dişli vahşi hayvanlarla ilgili kitap, bugüne kadar sormaya cesaret edemeyeceğiniz bir sürü sorunun cevabını barındırıyor. Baykuşları uçan ninjalara dönüştüren şey nedir? Neden leoparlar beneklerini değiştiremez? Hangi dinozor, kudretli t-rex’in ödünü kopartıyordu?..

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa