Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

1977 yılında İETT Genel Müdürlüğü'nde açılan sınavların ardından tamirci operatörü olarak işe başlayan 63 yaşındaki Gökhan Doğan, tünel hattının emektar isimlerinden bir tanesi... 148 yıldır İstanbul'a hizmet veren, dünyanın en eski ikinci metrosu olan Karaköy-Beyoğlu Füniküler hattında yaklaşık yarım asır geçiren Gökhan Usta, makine dairelerinin kontrolünü sağlayıp arıza olup olmadığını denetliyor.

Read more!

Arızaları makine seslerini dinleyerek tespit eden Gökhan Usta, tecrübesini genç yeteneklerle de paylaşıyor. Uzun süreli çalışma sırrının 'sevmek' olduğunu söyleyen emektar usta, yeni neslin her şeyden çabuk sıkıldığına da dikkat çekti.

Genç mühendislerle tüneldeki Cer atölyesinde bir araya gelen ve tecrübelerini paylaşan Gökhan Doğan, 28 Ekim 2022'de hizmete giren Boğaziçi Üniversitesi/Hisarüstü-Aşiyan Füniküler hattında da genç mühendisleri izledi.

Yeni nesil teknolojiyle yapılmış hatla ilgili Doğan, "Bizimki lastik tekerlekli sistemimiz. Aşiyan ve Taksim ray üzerinde gidiyor. O daha iyi, daha konforlu diye düşünüyorum. Aşiyan ve Taksim Füniküleri daha iyi, ben orayı daha çok beğeniyorum" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ