Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karabük Üniversitesinde eğitim gören Filistinli öğrencilere yemek bursu verilmesi kararlaştırıldı.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitede öğrenim gören Filistinli öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi.

        Senato Odasında gerçekleştirilen görüşmede Kırışık, öğrencilerle bir süre sohbet ederek Filistin'deki aileleriyle iletişimleri ve ihtiyaçları konusunda bilgi aldı.

        Kırışık, yaptığı konuşmada, "Sizler Filistin'in gençlerisiniz, sizler Filistin'in umudusunuz, sizler Filistin'in yarınlarısınız, sizler Filistin'i yeniden imar edecek nesillersiniz. Sizler Filistin'in ülkemize gönderdiği ve geleceğini buradan inşa etsin diye hayal kurduğu bir nesilsiniz. Kendi konumunuzu küçük görmeyin, kendi değerinizi basite almayın, burada yaptığınız her olumlu şey, Filistin'e bir katkı olarak geri dönecektir." ifadelerini kullandı.

        Türkiye'nin bütün gücüyle Filistin'in ve Filistinlilerin yanında olduğunu vurgulayan Kırışık, şunları kaydetti:

        "Öğrencilerimizin şu anda Filistin'deki zulüm ve saldırı nedeniyle ciddi zorluklar yaşadığını görüyoruz. Dolayısıyla bunu dikkate alarak öğrencilerimize yemek bursu verme kararı aldık. Kampüslerimizde hizmet veren işletmelerimiz ortak karar alarak, İsrail menşeili ürün satmama kararı almış olduk. Kulüp başkanı ve üyeleri olmak üzere öğrencilerimiz, sivil inisiyatif hareketi altında İsrail ürünlerini satın almayacak."

        Kırışık, ayrıca üniversitede "Filistin davası"nı anlatan film gösterimleri, konferanslar, bilimsel çalışmalar gibi etkinlikler düzenleyerek, farkındalık oluşturmaya çalışacaklarını belirtti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Karabük haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Karabük Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Karabük İlçeleri
        Tüm Karabük Haberleri
         Karabük

        Karabük

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa