Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kaptan pilotun ifadesi alınıyor

        İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda meydana gelen uçak kazasına ilişkin soruşturma kapsamında, hastanede tedavisi süren kaptan pilot M.A'nın "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınıyor.

        Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, 5 Şubat'ta 177 yolcu ile 6 mürettebatın bulunduğu İzmir-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağının pistten çıkması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.

        Soruşturma kapsamında polis ekipleri, kaptan pilot M.A'nın tedavi gördüğü hastanede ifadesini alıyor.

         Yardımcı pilot: Kule pas geçin talimatı vermedi!
        Yardımcı pilot: Kule pas geçin talimatı vermedi! Haberi Görüntüle

        Kazaya ilişkin kaptan pilot M.A. ve yabancı uyruklu yardımcı pilot F.P. hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan soruşturma başlatılmıştı. Yardımcı pilotun ifadesi daha önce polis tarafından tedavi gördüğü hastanede alınmıştı.

        YARDIMCI PİLOT "KULE" DEMİŞTİ

        Daha önce ifade veren yardımcı pilotun, kulenin kendilerine inilemeyeceğini söylemediği, “pas geçin, inmeyin” talimatı vermediğive bu nedenle de inebileceklerini düşündüklerini söylediği öğrenilmişti. Havacılık otoriteleri ise iniş hattına oturmuş bir uçağın inişi konusunda kulenin değil pilotun inisiyatif sahibi olduğunu belirtiyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa