Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kadına şiddeti önlemek isterken bıçaklandı! - Haberler

        İzmit'te, 3 yıl önce eski erkek arkadaşı tarafından darp edilen B.Ç. isimli kadına yardım etmek isterken 2 yerinden bıçaklanan Yücel Kaya hakkında savcılık, kavgaya müdahale ettiği sırada kadını darbeden M.D.'ye yumruk attığı için 'haksız tahrik altında yaralama' suçundan 1 yıl hapis istedi.

        DHA'nın haberine göre mahkemede kendini savunan Yücel Kaya, "Tek amacım kadına karşı şiddeti önlemekti" dedi.

        Olay, 25 Ağustos 2020'de İzmit sahilinde meydana geldi. B.Ç. ile eski erkek arkadaşı M.D. arasında yaşanan tartışmada M.D., B.Ç.´yi darp etti. Bu sırada sahilden geçen Yücel Kaya, darp edilen B.Ç.'nin yardım çığlıklarını duyup, kadını kurtarmak için kavgaya müdahale edip, M.D.´ye yumruk attı. M.D., Yücel Kaya´yı 2 yerinden bıçakladı. M.D. olay yerinden kaçarken Kaya, arkadaşları tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaya tedavisinin ardından taburcu edildi. Daha sonra teslim olan M.D. hakkında 'kasten silahla yaralama', Yücel Kaya hakkında ise yumruk attığı için 'kasten yaralama' suçundan dava açıldı.

        "KIRDIĞIM ŞİŞEYİ KENDİMİ SAVUNMAK İÇİN SAVURDUM"

        Olayla ilgili Kocaeli 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık M.D., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek olay tarihinde eski kız arkadaşıyla sahilde yürüdüğü sırada Yücel Kaya'nın kendisine saldırdığını iddia etti. Kendisini korumak için elindeki cam su şişesini kırdığını ifade eden Kaya, "Kırdığım şişeyi kendimi korumak için sağa sola savurdum. Kime denk geldiğini bilmiyorum. Kimseyi bıçaklamadım. Olaydan sonra da gidip teslim oldum zaten" dedi.

        Davada, 'kasten yaralama' suçundan yargılanan sanık Yücel Kaya, olay günü kendisinin de bulunduğu sahilde, M.D.'nin B.Ç.'yi tartakladığını gördüğünü ve kadını kurtarmak için konuya dahil olduğunu ifade etti. Kendisini yaralayan M.D.'nin elinde kırık şişe değil, bıçak olduğunu gördüğünü söyleyen Kaya, "B.Ç.'yi kurtarmak için araya girdim. Tek amacım kadına karşı şiddeti önlemekti" dedi.

        SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

        Duruşmada savcı, tutuksuz sanıklar hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı, sanık M.D.'nin 'silahla kasten yaralama' suçundan 4,5 yıl, sanık Yücel Kaya'nın da 'haksız tahrik altında kasten yaralama' suçundan 1 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, avukatların mütalaaya yönelik savunma yapması için ileri bir tarihe ertelendi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa