Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Yanındaki bakın kim çıktı! Habertürk yeni detaylara ulaştı

        Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 12 yaşındaki oğlunun gözleri önünde öldürülen İlhan Ünğan, cinayetinde yeni gelişmeler yaşandı. HABERTÜRK cinayetle ilgili önemli ayrıntılara ulaştı.

        ÜNĞAN’IN BULUŞTUĞU KİŞİ

        Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre, cinayetle ilgili çarpıcı detaylar şöyle; Uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti’nin kızı ve şoförü öldürülmesi dosyasında aranması olan İlhan Ünğan, olay günü Tolga Hakan C. ile buluşup yemek yedi.

        Tolga Hakan C.’de aynı dosyada tanık olarak ismi geçen biriydi. Aynı zamanda gizli tanığın ifadelerine göre, Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi olayında yer alan 3’üncü kişiydi. Ünğan, yemeğe 12 yaşındaki oğlu ve şoförü ile gelmişti.Yemek sonrası, oğlu ve şoförü arabaya bindi. Ünğan aracının yanına Tolga Hakan C .’yle birlikte geldi. Ve kısa bir süre sonra saldırgan, hızla gelip Ünğan’a 2 el ateş edip kaçtı.

        REKLAM

        GÖRÜNTÜLERDE YER ALIYOR

        Tüm bu anlar bir işyerinin güvenlik kamera görüntülerinde yer aldı. Polis tarafından incelenen görüntülerde, saldırgan, Ünğan’a ateş ettiği sırada, Tolga Hakan C. kafasını eğiyor. Tetikçi olay yerinden hızla kaçarken, Tolga Hakan C., önce otoparka doğru yöneliyor. Ardından tekrar geri dönüp Ünğan’a bakıyor ve sonra olay yerinden kaçıyor.

        ARACINI BIRAKIP KAÇTI

        Görüntülerin ardından yapılan araştırmada, Tolga Hakan C.’nin otoparka bıraktığı aracını almadan kaçtığı tespit edildi. Araç incelenmek üzere emniyette götürüldü.

        TETİKÇİNİN YOL HARİTASI

        Polis bir yandan Tolga Hakan C.’yi mercek altına alırken, diğer yandan yakalanan tetikçi ile ilgili çalışmayı genişletti. Polis yaptığı çalışmalara göre tetikçi bir gün önce Anadolu Yakası’nda bir otele yerleştirildi. Olay günü ise kiralık bir araçla Bağdat Caddesi’ne götürüldü. Olaydan 45 dakika önce, Bağdat Caddesi’ne gelmişti.

        REKLAM

        OLAY ÖNCESİ KEŞİF

        Olay bölgesine gelen saldırgan, iddiaya göre, olayı organize eden kişi ile buluştu. Ve keşif yapıldı. Ünğan’ın o gün kafeye geleceği biliniyordu. Kafe çıkışında saldırıyı gerçekleştiren tetikçi, 200 metre koştuktan sonra ticari taksiye bindi. Saldırgan ticari taksiyle Gaziosmanpaşa’ya gitti. Burada kendisini olay yerine götüren ‘Cem’ adlı kişiyle tekrar buluştu. İkili Sultangazi’de bir telefon bayisinde yakalandı.

        TOLGA HAKAN C. ARANIYOR

        Soruşturmayı derinleştiren polis, Ünğan’la birlikte olan ve olay sonrası aracını terk ederek kaçan Tolga Hakan C.’yi aramaya başladı. Tetikçinin, olay öncesi buluştuğu kişinin Tolga Hakan C. olduğu iddia ediliyor. Bu iddialara cevap arayan polis, tetikçinin otele giriş ve çıkışları, olay öncesindeki görüntülere de ulaştı.

        BİRİ SANIK, BİRİ TANIK

        REKLAM

        İlhan Ünğan ve Tolga Hakan C.’nin isimleri Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürülmesi dosyasında yer alıyor. Ünğan, dosyada cinayeti azmettirmek suçlamasıyla yargılanırken, Tolga Hakan C. ise öldürülen Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar’la ilgili tanık olarak ifade verdi. Ancak dosyada gizli tanık tarafından daTolga Hakan C.olay yerinde 3’üncü kişi olduğu iddia edildi.

        CEZAEVİNDEKİ TEKLİF

        2015 yılında Yağmadan cezaevinde yatan Tolga Hakan C., 15 Haziran 2015’de duruşmanın görüldüğü mahkemede çarpıcı iddialarda bulunduğu ortaya çıktı. Zindaşti’nin kızının ve şoförünün öldürülmesinin kendisiyle bir ilgisinin olmadığını söyleyen Tolga Hakan C., Hacı Osman Sezen ve Turgay Akar’ında cinayete karıştıklarını sanmadığını ifade etti. Zindaşti’nin Avukatı İlker Dağlı’nın cezaevinde kendisini ziyarete geldiğini anlatan Tolga Hakan C. ‘Bulunduğum cezaevine Avukat İlker Dağlı geldi. 2007-2011 yılları arasında benim avukatlığımı yapmıştı. Bana ‘Osman Sezen ve Turgay Akar senin arkadaşlarınmış. Bize bu konuda yardımcı olursan Zindaşti de sana maddi olarak yardım yapılır. Ayrıca senin Osman’ın kaldığı sitede kamera kayıtları var. Sen yardımcı omursan bizde seni gizli tanık yaparız’ şeklinde beyanı oldu. Ben bu konuyla ilgili bir şey bilmiyorum dedi’ diye konuştu. Tolga Hakan C.’nin bu ifadeleri duruşma tutanaklarına geçildi.

        CİNAYETE 2 TUTUKLAMA

        Kadıköy Bağdat Caddesi'nde öldürülen İlhan Ünğan'ın katıl zanlısı il e kendisine yardımcı olan kişi tutuklandı. Saldırıyı itiraf eden tetikçiler bilgiyi, bugün HABERTÜRK’ün ortaya çıkardığı görüntülerde yer alan Ünğan’ın arkadaşı Tolga Hakan C.’den aldıklarını iddia ettiler.

        Büyükçekmece'de 2014 yılında İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti'nin kızı ve şoförünün öldürülmesiyle ilgili aranan firari sanığın öldürülmesi ile ilgili yeni gelişme yaşandı. Cinayet sonrası yakalanan tetikçi E.Ö. ile kendisini araçla götüren C.D.’nin emniyetteki soruşturmaları tamamlandı. Adliyeye götürülen 2 şüpheli tutuklandı.

        BİLGİ ÜNĞAN’IN YANINDAKİ KİŞİDEN

        Düzenlenen operasyonla Sultangazi’de arkadaşıyla yakalanan tetikçi E.Ö., cinayeti itiraf etti. İlhan Ünğan’ın yerini Tolga Hakan C.’den aldıklarını iddia etti. HABERTÜRK bugün Öldürülen İlhan Ünğan’ın yanındaki kişinin Tolga Hakan C. olduğunu ortaya çıkartmıştı. Polis şimdi Tolga Hakan C.’nin peşine düştü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa