Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bergama ilçesindeki Musacalı Barajından bu yaz 3 bin dekar alana su verilmesinin hedeflendiği bildirildi.

        DSİ 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bakırçay havzasındaki projeleri inceleyen DSİ Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, Bergama Musacalı Barajı sulama sahasında ilk aşamada 6 bin 100 dekar araziyi borulu basınçlı modern sistemle tanıştıracaklarını ifade etti.

        Hedeflerinin 3 bin dekarlık alana barajdan bu yaz su verebilmek olduğunu belirten Bilgi, tüm imalatlar tamamlandığında Musacalı Barajından toplam 22 bin 950 dekar araziyi borulu basınçlı sistemle sulayacaklarını kaydetti.

        Kınık Kapıkaya Barajında da incelemeler yapan Bilgi, gövde sıyırma ve rölakasyon yolu kazılarının devam ettiğini, hedeflerinin bir an evvel gövde dolgusuna başlamak olduğunu aktardı.

        Bilgi, Bölümçam Barajının inşa edileceği araziyi de inceledi, ihale süreci tamamlanan baraja en kısa sürede kazma vurulacağını ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa