Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR (AA) - İzmir'de depremzedeler için gönüllülerin bağışlarıyla toplanan yardım malzemeleri, kara, hava ve deniz yoluyla depremden etkilenen bölgelere gönderiliyor.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çok sayıda sivil toplum örgütü ve yardım gönüllüsüyle başlattığı çalışma kapsamında Fuarİzmir'e getirilen kıyafet, battaniye, çocuk bezi ve yaşam malzemeleri paketleniyor. Gönüllüler ve belediye personelinin da katıldığı çalışmayla hazırlanan koliler, AFAD kanalıyla depremden etkilenen 10 ile gönderiliyor.

        İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ulaş Aydın, AA muhabirine, Umut Hareketi adı altında başlattıkları kampanyaya ilginin yoğun olduğunu belirtti.

        Kentten toplanan yardımların 2 uçak, 1 gemi ve 11 tırla deprem bölgesine gönderildiğini dile getiren Aydın, "İzmir dayanışmanın çok yüksek olduğu bir şehir. Hem depremde hem pandemide hem de selde biz bu yüksek dayanışmayı gördük. Depremde ülkenin her yerinden İzmir'de muazzam bir dayanışma örneği sergilendi. Vatandaşlarımız yardımlarına devam edebilirler. Burada yoğun bir çalışma var." diye konuştu.

        İzmir Adliyesi de depremin yaralarını sarmak için teyit edilmiş ihtiyaç listelerinden yola çıkarak bir yardım kampanyası başlattı.

        Uyku tulumu, cep ısıtıcı, içlik, eldiven, polar battaniye, kışlık bot, kadın pedi, çocuk bezi, powerbank, ıslak mendil, sıcak su torbası, çorap, kışlık mont, kaban, atkı ve bere gibi kullanılmamış malzemelerin yer aldığı ihtiyaç listesi, adliyenin sosyal tesisler zemin katında bulunan toplanma noktalarına 8 Şubat 17.30'a kadar bırakılabilecek.

        Toplanan malzemeler, İzmir Valiliği ve AFAD koordinasyonunda deprem bölgesine sevk edilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa