Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        110KÖPEK, 70 KEDİ KURTARILDI

        İzmir'in Bornova ilçesinde yol kenarlarındaki otlarda çıkan ve palet fabrikasına da sıçrayan yangında, Bornova Belediyesi'ne ait fidanlığın tamamı ile Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün de bulunduğu Can Dostlar Yerleşkesi'nin bir kısmı zarar gördü. Hasta sokak hayvanlarının tedavi edildiği merkezde mamaların ve çeşitli malzemelerin bulunduğu 2 depo tamamen yanarken, alevler hasta hayvanların tedavi edildiği ve gözlem altında tutulduğu binalara kadar ulaştı. Bornova Belediyesi personelinin gayretiyle 110 köpek ve 70 kedinin bulunduğu barınak tamamen boşaltıldı. Sokak hayvanları, hiçbir zarar görmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Pako Sokak Hayvanları Yaşam Kampüsü'ne götürüldü.

        Yangına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin yanı sıra Bornova Belediyesi ve çevre ilçelerin belediyelerinden çok sayıda tanker, araç ve personelle müdahale edildi. Aynı saatlerde Manisa yolu Bornova girişindeki ormanda çıkan yangına ise hem karadan hem de havadan yangın söndürme uçakları ve helikopterleriyle müdahale edildi.

        'DİKKATLİ OLALIM ÇAĞRISI'

        Bornova Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, her iki noktada incelemelerde bulundu. İtfaiye yetkilileri ve ilgili personelden bilgi alan Eşki, "Yangın haberini alır almaz tüm ekiplerimizle hemen bölgeye gelerek can dostlarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye ettik. Tek tesellimiz Can Dostları Yerleşkemizde hiçbir hayvanın zarar görmemesi. Fidanlığımız ise ne yazık ki, tamamen yandı. Üzücü bir olay yaşadık. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

        Sıcaklık artışlarının yaşandığı bir döneme girildiğini hatırlatan Eşki, tüm bölge halkına dikkatli olmaları yönünde çağrı yaptı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa