Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        'MENDERES'TEHALKLA BULUŞTU'

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Menderes ilçesinde halkla buluştu. Programa CHP İzmir Büyükşehir Belediye başkanı adayı Cemil Tugay, CHP Menderes Belediye başkan adayı İlkay Çiçek, CHP Menderes İlçe Başkanı Hakan Karakurt da katıldı. Buluşmada konuşan, Özel, "2019 yılında Menderes'te Mustafa Başkanımızla belediyeyi kazandık. Ardından Adalet ve Kalkınma Partisi birçok ilçemizde olduğu gibi burada da Menderes'e huzur vermedi. Ardından görev değişiklikleri yaşandı. Hala daha bir vekil belediye başkanımızla göreve devam ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler seçildiklerinde, bütün Türkiye'de daha önceki belediye başkanlarının yapmış olduğu projelerin birer özetini, ardından detayını, ardından eğitimini alarak hızlı şekilde işe koyuluyorlar" diye konuştu.

        'SEÇİME KADAR YAPILAN İŞLERİN BEDELİNİ YOKSULLAR, EMEKLİLER, ÇİFTÇİLER ÖDEDİ'

        Konuşmasında enflasyona değinen Özel, "Maalesef hepimizi en şiddetli sıkıntıyı sokan şey enflasyon ve hayat pahalılığı. Pandemi döneminde bütün dünyada enflasyon sorunu yaşandı. Bütün ülkelerde enflasyon yükseldi. Bütün ülkeler enflasyona faiz silahını kullanarak tedbir aldılar. Avrupa Birliği ülkelerinde yüzde 2-3 olan enflasyon 6'ya kadar çıktı. Oradan döndü İskandinav ülkelerinde benzer şeyler yaşandı. Amerika'da yüzde 9'dan döndürdüler. Fakat Türkiye'de kimseleri dinlemeyen, 'Her şeyi ben bilirim' diyen, ‘ekonomiyi de ben bilirim’ diyen birisi dedi ki, 'Esas enflasyon sebep, faiz sonuç değildir. Faiz sebeptir, enflasyon sonuçtur.' Bütün dünya faizleri enflasyonun biraz üstüne kadar koyup, paranın başka yere kaçmasını engelleyip, doların artışını engelleyip fiyatların fazla artmasını engellemek için 1-2 puan yukarıda faiz verirken bir baktık bizimki inadına faizleri indirdi. O faizi indirdi dolar fırladı, fiyatlar fırladı. Ev fiyatları, kira fiyatları fırladı. Seçime kadar yapılan o işlerin bedelini en çok da yoksullar ödedi, emekliler ödedi, çiftçiler ödedi" dedi.

        'KONUT FİYATLARINDA İZMİR EN ÇOK ARTIŞIN OLDUĞU İLLERDEN BİRİ'

        "Türkiye'de konut fiyatlarında İzmir en çok artışın olduğu illerden biri" diyen Özel, şöyle devam etti:

        "İzmir'de kiralar ilçesine göre 15 binle 20 bin lira arasında değişiyor. Oysa asgari ücret zaten 17 bin lira. Bir kişinin asgari ücretle çalışması ve aynı zamanda kendi evinde kirada oturması bile artık mümkün değil. Çok kötü bir ev bulunsa, 10-12 bin lira kira verirse geriye kalan 5 bin lirayla kim geçinebilir? Emeklilerimiz çok ciddi sıkıntıdalar."

        Emeklilerin, ikramiyelerini Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde aldığını vurgulayan Özel, "2018'de bin lira verdiler. 3 yıl gecikmeli. Beklediler, beklediler, seçime birkaç ay kala bin lira verdiler. Biz o bin lirayı beğenmedik. Dedik ki 'Sizin en az asgari ücret vermeniz lazım' Bize 'Bin lira yeter' dediler. O gün bizim o beğenmediğimiz bin lira 24 kilo dana kıyma alınıyordu. Bugün verdikleri 3 bin lira ile gidin kasaba 6 kilo dana kıyma alamazsın" ifadelerini kullandı.

        'KEMAL ATATÜRK'ÜN MİLLETİN EFENDİSİ DEDİĞİ KÖYLÜYÜ PERİŞAN ETTİLER'

        İktidara eleştirilerini sürdüren Özel, "Kemal Atatürk'ün milletin efendisi dediği köylüyü perişan ettiler" diyerek, şunları söyledi:

        "Bakın Avrupa Birliği her iki liralık desteklemenin bir lirasını köylüler için ayırıyor. Bizimkilerin kanununa göre Milli Hasıla'nın yüzde 1'inin verilmesi lazım. O hesaba göre geçen sene çiftçilere verilmesi gereken destekleme tam olarak 263 milyar TL. Ancak verilen 85 milyar TL. 178 milyar TL çiftçiden, üreticiden, hayvancılık yapandan alınmış. Kur korumalı mevduata para koyan zenginlere 152 milyar TL verilmiş. Köprülerin geçiş garantilerine 162 milyar verilmiş. Ama çiftçi istediği zaman, köylü istediği zaman ona destekleme verilmemiş. Emekli istediği zaman ona 7 bin lira. Ek zam istedik, 'Para yok' dedi. Daha geçen mayısta, 'Oyu verin bana fiyatları düşüreceğim' diyen 19 liradan aldı mazotu, 42 lira yaptı. Yüzde 106 zam."

        'MAZOTA ZAM OLUNCA İĞNEDEN İPLİĞE ZAM GELDİ'

        Mazota zam olunca iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini belirten Özgür Özel, "En büyük sorun da tarlaya giderken, tarlayı sürerken, ürününü toplayıp satmaya getirirken mazot yakan çiftçi yaşıyor. Bu şartlar altında çiftçinin de emeklinin de emekçinin de yaşamını sürdürmesi mümkün değil. 3 milyon hektar toprak artık ekilmiyor, dikilmiyor. Çiftçilerin bankalara olan borçları, bir sene içinde tam yüzde 445 arttı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurmuş ama genel başkanlara, genel başkan yardımcılarına, milletvekillerine parti meclis üyelerine emanet etmemiş. Orduya, genel kurmay başkanına, başkomutanına da emanet etmemiş. Gençlere emanet etmiş. Madem öyle, genç aday İlkay Çiçek'i de bütün Cumhuriyetçilere, Atatürkçülere bütün Mendereslilere emanet ediyorum" dedi.

        Hem İlkay Çiçek'in hem Cemil Tugay'ın bazen birlikte bazen de tek çalışacaklarına dikkati çeken Özel, "Ancak öncelikle Menderes'e bir engelli bakım merkezi yapacaklar. Çiftçiye destek projeleriyle ilgili bir merkez yapacaklar. Sosyal destekleri arttıracaklar. Ayrıca otopark sorununu çözecekler. Özel bir proje var ve açılışına beni çağıracaklar; bu da Altıntepe'de çiçek mezadı yapacaklar. Bu güzel memleketi 100 yıl önce bu partinin kurucusu kurtardı, yine kurtaracağız, yine demokrasiyi kuracağız" diye konuştu.

        'UMUT İTTİFAKIMIZIN ADI TÜRKİYE İTTİFAKI'DIR'

        İlkay Çiçek'in 31 Mart sonrası 3 Nisan'da mazbatayı aldıktan sonra belediye kapısında ilk önce mal varlığı bildirimini asacağını söyleyen Özel, "Cemil Başkan zaten ilan etti. Ama biz bu çağrımızı ifade ettik belediye başkanlarına; Mansur Başkan seçimleri beklemedi ve hemen ilan etti. Bir de Ankara'da AK Parti'nin adayı var. Ona da bugün 'AK Parti adayına Mansur Başkan mal varlığını ilan etti, siz de ilan edecek misin?' diye sormuşlar. 'Gerekirse ileride ilan ederim' demiş. Demişler 'niye oyalanıyorsun?', 'Mal bizim değil ki Allah'ın' diye cevap vermiş. Senin ne kadar malının olduğunu Allah biliyor da kuldan niye saklıyorsun? Cumhur İttifakı biliyorsunuz bir korku ittifakı. İkisi her geçen gün birbirine benzeyen birlikte hakaret eden birlikte küfreden birlikte tehdit eden şantaj yapan bir anlayışları var. 'Ramazanda bu dili bırakın. Biz zaten kimseye küfretmeyen, hakaret etmeyen, biz korkuyu değil, umudu örgütleyen, öfkeyi değil, neşeyi örgütleyen, ayrıştırmayan, birleştiren, şeytanlaştırmayan, kardeşleştiren, onu bunu ötekileştirmeyen, bütün toplumu kucaklayan bir partiyiz' dedik. Bundan sonra da öyle devam edeceğiz. Bu Cumhur İttifakı'nın renkleri koyu gri'dir, yağmur bulutu rengidir, kasvetlidir, memleketin üstüne çökmüştür. Ama karşısında çok güçlü bir ittifak var. İçinde sosyal demokratların olduğu, milliyetçi demokratların olduğu, muhafazakar demokratların olduğu, Türk'ün, Kürt'ün, Laz'ın, Çerkez'in ayrılmadan bütün demokratlarının olduğu çok güçlü bir ittifak var. Karşımızdaki korku ittifakının adı Cumhur İttifakı, bizim umut ittifakımızın adı Türkiye İttifakı'dır" dedi.

        'EN AZ 25 BİN KONUT YAPACAĞIZ'

        İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Cemil Tugay da konuşmasında, "İzmir'in yetiştirdiği evladı olarak 5 sene Karşıyaka'da belediye başkanlığı yaptıktan sonra İzmir'in 30 ilçesinde, bin 293 mahallesinde, köyünde, kasabasında kimseyi ayırt etmeden hizmet etmek için yola çıktım. İzmir, cumhuriyetin, kuruluşun şehridir. İzmir'in Atatürk'ün, Atatürkçülerin şehridir. Biz vatanımıza, milletimize sevdalıyız. Biz insanlarımıza inanıyoruz. Bu ülkeden hiç kimsenin gitmesini istemiyoruz. Gençlerimizin bu ülkede gelecek kurmasını istiyoruz. Emek harcayan herkesin emeğinin karşılığı değer bulsun istiyoruz. Kimse emekli oldu diye 3 kuruş maaşa mahkum edilmesin istiyoruz. Onurumuzu inciten her türlü muameleye, her türlü yanlış yönetime karşı buradayız. İzmir'e, İzmir'in insanlarına sahip çıkacağız. Ev almak zor mu ev yapacağız. Kira ödemek zor mu, onlara sosyal konut yapıp teslim edeceğiz. Söz verdim en az 25 bin konut yapacağız. Sözüm söz. Bu şehirde üreten ve çalışan herkesin yanında olacağız. Kırsalda üretim yapan çiftçilerin mallarını saklayabilmeleri için soğuk hava depoları yapacağız. Onların ürettikleri ürünler için işleme tesisleri yapacağız. Asfaltlanmadık yol bırakmayacağım. Köy yollarını teker teker asfaltlayacağım. Tarihe Cemil Tugay olarak geçeceğim, beni böyle hatırlayacaksınız.” açıklamasında bulundu.

        İSMAİL UYGUR'U ANDI

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Menderes ilçesinin ardından geçtiği Torbalı da halkla buluştu. Özel, buradaki konuşmasında da "Torbalı'ya her geldiğimde büyük bir coşkuyla karşılanıyorum, Torbalı'dan büyük bir umutla ayrılıyorum. Torbalı'nın balkonları, esnafları, sokaktaki çocuklarına kadar herkeste seçim heyecanı gördüm. İsmail Uygur başkanımızı rahmetle anmak isterim. Torbalı İsmail başkanı seçti. İsmail Başkan sağlık sorunları yaşadı, talihsiz bir kaza geçirdi ve aramızdan ayrıldı. Acısını bir kere daha paylaşıyoruz" dedi.

        'KOLTUK İÇİN DEĞİL ATATÜRK PARTİSİ İÇİN'

        Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin'in elini kaldıran Özel, "İsmail Başkanımızdan sonra bayrağı Mithat Başkanımız devraldı. CHP'nin bayrağını yere düşürmedi, hepimizi memnun eden bir ağabeylik ile belediyemize sahip çıktı. Başkanımız şimdi bizimle adaya ve kampanyaya destek veriyor. Çıkar için değil, koltuk için değil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün partisi için çalışıyor. Bizler onun emanetini bekçileriyiz" diye konuştu.

        'TORBALI'YA POZİTİF AYRIMCILIK YAPACAK'

        CHP Genel Başkanı Özgür Özel daha sonra Ayrancılar Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Özel, buradaki konuşmasında Ayrancılar'a çok söz verildiğini ama tutulmadığını belirtip, "Hastane söz verip yapmadıklarını duydum. Üniversite sözü verilip tutulmadığını duydum. Çok sayıda yatırımın sözünün verilip yerine getirilmediğini duydum. Övünç Başkan kararlı. O Torbalı'ya pozitif ayrımcılık yapacak. Cemil Tugay Torbalı'ya, Ayrancılar'a pozitif ayrımcılık yapacak. Hep birlikte çalışacağız. Ayrancılar'da ne eksikse yerine getireceğiz" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa