Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SOYLU, 'EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE' PROJESİ İZMİR PROGRAMINA KATILDI

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir programı kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi İzmir programına katıldı. Programda Polis Armoni Orkestrası tarafından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu. Orkestraya eşlik eden vatandaşlar keyifli anlar yaşadı. İçişleri Bakanı Soylu da müzik dinletisini izledi.

        'BİR ÇOCUĞUMUZU FEDA ETMEYİZ'

        Yapılan sunumların ardından konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2016-2017 yılları arasında uyuşturucuya bağlı ölüm 941'e çıkmıştı. Cumhurbaşkanımıza çıktım ve durumu anlattım. Sürekli yukarı doğru giden bir grafik düşünün. Buna rutin önlemlerle cevap vermemiz durumumuzda çözemeyeceğimizi anlattım. 'Bu istikamette devam et' dedi. İstanbul'dan babam arayıp, 'Caminin önünde bonzaiden insanlar yatıyor' diyordu. Ben de o zaman çıkıp, okulların önünde uyuşturucu satanı görünce ayaklarını kırın dedim. Kıyamet koptu. 'İçişleri Bakanı böyle mi söyler' dediler. Tekrar söylüyorum. Öyle bir mücadele ortaya koyacağız ki çocuklarımızı kim zehirlemeye çalışırsa buradan tekrar söylüyorum. Okulların önüne kim pusu kurar çocuklarımızı zehirlemeye kalkarsa ayaklarını kırın, ayaklarını kırın, ayaklarını kırın. 941 olan sayı 4'te1 oranına düştü. Yeterli mi hayır. Bir çocuğumuzu feda edemeyiz" dedi.

        'YAKALANAN UYUŞTURUCU SATICILARIYLA ANKET'

        İlk kez değişik bir şey yapıp, yakaladıkları uyuşturucu satıcılarıyla anket yaptıklarına dikkati çeken Bakan Soylu, "Bu anketlerde yüzde 78'inin bir aile içinde yaşadığını, yüzde 91'inin annesinin ev hanımı olduğunu, yüzde 53'ünün merak ve özen nedeniyle uyuşturucuya başladığını, yüzde 73'ünün kullandığı maddeyi arkadaşından temin ettiğini öğrendik. Anne evde. Sen, evde kullanıyorsun. Demek ki biz, her anneye ulaşırsak, birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü kullanımda biz bunu engellemeye çalışırsak çocuğumuzu kazanabiliriz" diye konuştu.

        '105'İN ALTINDA TERÖRİST KALDI'

        Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen İçişleri Bakanı Soylu, "Terörle mücadele ettik ve ediyoruz. Güneydoğu dahil olmak üzere Türkiye'nin büyük şehirleri dahil olmak üzere teröre diz çökerten, onu tasfiye noktasına getiren bir durumla karşı karşıyayız. Bugün dağlarımızın önemli bir bölümünde artık bir tek terörist yok. En önemli dağlardan bir tanesi Avanoslar'dı. Hatay'da hemen Suriye'nin karşısı Hatay'dan Adıyaman'a kadar kilometrelerce alanda terörist vardı. Cudi tertemiz. Tunceli'de 2, Gabar Dağı'nda 3 terörist kaldı. Türkiye'de 105'in altında terörist kaldı" dedi.

        Bakan Soylu, Sağlık, Adalet, Milli Eğitim ve Aile Bakanlıklarıyla birlikte önümüzdeki 5 yıl için uyuşturucuyla mücadele programı hazırlamak için son noktaya geldiklerini de kaydetti.

        'UYUŞTURUCUYLA SIFIR TOLERANSLA MÜCADELE'

        Törende konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de konuşmasında, "İlimizde kolluk güçlerimiz tarafından, 2021 yılında 582 eğitim programıyla 66 bin 487, 2022 yılında ise 1199 eğitim programıyla 112 bin 509 anne ve anne adayına ulaşılmıştır. Ülkemizin 3'üncü büyük metropol kenti İzmir diğer metropol şehirler gibi yüksek maddi kazanç getirisiyle hareket eden suç örgütlerinin hedefindedir. Kolluk birimlerimiz profesyonel bakış açısıyla, teknik imkanlarla donatılmış uzman personeliyle, ilgili mevzuat ve kanunlar çerçevesinde uyuşturucuya sıfır toleransla mücadele etmektedir. İzmir'de 2021 yılında 24 bin 859 olay meydana gelmiş ve 28 bin 954 kişiye adli işlem yapılmıştır. Bunlardan 3 bin 621 şahsa uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan işlem yapılmış ve 1443 şahıs tutuklanmıştır. 2022 yılında ise 24 bin 766 olay meydana gelmiş ve 30 bin 665 kişiye adli işlem yapılmıştır. Bunlardan 5 bin 82 kişiye uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti suçundan işlem yapılmış ve 2 bin 61 kişi tutuklanmıştır" açıklamasında bulundu. (DHA)Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)-DHA-Güvenlik Türkiye-İzmir Tolga TAHÇI

        2023-01-27 20:35:23

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa