Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına isabet eden kurşunun, inşaat bekçisinin görevli olduğu yerde yaşanan hırsızlık girişimini engellemek amacıyla ateşlediği silahından çıktığı tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Eski Çırpıcı Yolu Sokak'taki Merter İş Merkezi'nde bulunan İYİ Parti İl Başkanlığının D-100 kara yoluna bakan bölümüne akşam saat 21.30 sıralarında kurşun isabet etmesinin ardından özel ekip kurdu.

Read more!
"RUHSATLI SİLAHLA ATEŞ EDİLDİ, TESADÜFEN İSABET ETTİ"

Oluşturulan ekip, kafeteryanın cam bölmesinden girerek koltuğa saplanan kurşunun, yolun karşısından ateşlenen bir silahtan çıktığını tespit etti.

Çevredeki güvenlik kameralarını detaylı şekilde inceleyen ekipler, M.E. isimli inşaat bekçisinin, görevli olduğu noktada hırsızlık girişimini önlemek amacıyla ruhsatlı silahını ateşlediğini ve hırsızların parti binası istikametine kaçması nedeniyle isabetin tesadüfi olarak yaşandığını belirledi.

Gözaltına alınan inşaat bekçisinin Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri sürüyor.

Read more!

DHA'da yer alan habere göre; silahtan çıkan kurşun, parti binasının camına isabet etti.

Read more!

Parti binasındakilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis geldi. Olayın ardından saldırı şüphesiyle başta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olmak üzere, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe açıklamalar yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de saldırı şüphesiyle yaptıkları ilk açıklamada olayı kınadı.

İşte saldırı şüphesiyle olayla ilgili olarak yapılan ilk açıklamalar...

AKŞENER AÇIKLAMALARDA BULUNDU

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de il başkanlığına gelerek bilgi aldı. Daha sonra açıklama yapan Akşener'in yanında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu da yer aldı.

Akşener, "Öncelikle seçime 1,5 ay kala ve Sayın Cumhurbaşkanı demem lazım ama Cumhurbaşkanları böyle konuşmazlar, Recep beyin üçüncü tehdidi üzerine partimiz hem birinci kattan üçüncü kattan, ben bir eski içişleri bakanı olarak konuşuyorum kurşunlamıştır. Bunun anlamı şu; daha önce dendi bana 'Bugünler iyi günlerin daha neler göreceksin' linçe uğradım. 'Sen bu işleri yanlış yapıyorsun bayan' dendi, evim basıldı. Bu defa da 'Beni kendinle uğraşmaya mecbur bırakma, beni kendinle uğraştırma' denildi, bugün de partimizin İstanbul il başkanlığı iki yerden kurşunlanmıştır. Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız bu başka bir şey ama bu seçmene yapılan büyük bir haksızlık, büyük bir hakarettir. Aziz milletim size sesleniyorum; bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize, yarın size. Meral Akşener'i korkutacak adam anasının karnından doğmadı. Allah'tan başka bir kişiden korkuyorsam eğer Allah beni kahretsin" dedi.

Haberi Hazırlayan: Ahmet Küçük
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ