Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler İstanbul Haberleri

Gazeteci Ünlü: "Gladio yapılanması, Türkiye'nin NATO üyeliğinden bu yana olmuştur"

- 17-25 Aralık süreci Başakşehir'de anlatıldı

(Fotoğraflı)

Ahmet Faruk Sarıkoç

İSTANBUL (İHA) - 17-25 Aralık kumpasında yaşananlardan dünden bugüne devlette oluşan gizli yapılanmalara kadar birçok konu Başakşehir'de gerçekleştirilen söyleşide anlatıldı.

Başakşehir Belediyesi, FETÖ'nün 17-25 Aralık kumpasından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar olan sürecinin anlatıldığı"17-25 Aralık dünden bugüne devlette gizli yapılanmalar" isimli söyleşiyiBaşakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Söyleşide gazeteci yazarlar Nevzat Çiçek, Ferhat Ünlü ve Halime Kökçe, dönemin yakın tanıkları olarak o süreci anlattı. Birçok vatandaş, hain yapılanmanın dünden bugüne geldiği süreci öğrenme ve devletin içinde oluşan gizli yapılanmaların nasıl bir çalışma sistemlerinin olduğunu konuşmacılardan dinledi.

Gladio yapılanmasının Türkiye'nin NATO üyeliğinden bu yana olduğunu ifade eden gazeteci-yazar Ferhat Ünlü, "FETÖ yapılanmasını insanlarda görmeme söz konusuydu. Başakşehir Belediyesi en baştan, paralel devlet yapılanması ile FETÖ ile ilgili tavrını 17-25 Aralık tarihinden itibaren net bir şekilde koydu. Türkiye'nin NATO üyeliğinden bu yana 1952 tarihinden beridir hep Gladio olmuştur. 80 darbesinden sonra, FETÖ yapılanmasının yeşertilmesine göz yumuldu"ifadelerini kullandı.

(AFS-HB-Y)

23.12.2017 11:12:04 TSI

NNNN

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri