Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: Hizbullah ateşle oynuyor
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, ülkesi ile Lübnan sınırında yaşanan çatışmalara ilişkin, "Lübnan'daki durumu yakından takip ediyoruz. Hizbullah'ın ateşle oynadığını düşünüyorum." dedi.

         Gazze'de ateşkes ne zaman mümkün? Biden'dan yanıt
        Gazze'de ateşkes ne zaman mümkün? Biden'dan yanıt Haberi Görüntüle

        Herzog, ülkesini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Batı Kudüs'teki konutunda görüştü.

        İsrail Cumhurbaşkanı, buradaki konuşmasında, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği saldırılar için, "Ülkemizin kuruluşundan beri görmediğimiz bir acıyla karşılaştık." ifadesini kullandı.

        Gazze'de Hamas'ın elindeki İsrailli esirlere değinen Herzog, "Kaçırılan ve rehin tutulan tüm vatandaşlarımızın hemen serbest bırakılmasını istiyoruz." diye konuştu.

         İsrail'den kara harekatı mesajı
        İsrail'den kara harekatı mesajı Haberi Görüntüle

        Son günlerde karşılıklı çatışmalara sahne olan Lübnan-İsrail sınırındaki gelişmelere de işaret eden Herzog, şunları söyledi:

        REKLAM

        "Lübnan'daki durumu yakından takip ediyoruz. Hizbullah'ın ateşle oynadığını düşünüyorum. Onlara destek olan, Orta Doğu'yu ve bölgeyi istikrarsızlaştırmak için gece gündüz faaliyet gösteren İran'ın şeytani imparatorluğu ateşle oynuyor. Şunu açıkça söylemek istiyorum: Biz kuzey sınırımızda veya başka yerde bir çatışma istemiyoruz. Biz Hamas'ın altyapısını yok etmeye ve vatandaşlarımızı evlerine geri getirmeye odaklandık. Ama eğer Hizbullah bizi savaşa çekerse, açıkça bilinmesi gerekir ki bedelini ödeyen Lübnan olacaktır."

        Herzog, Fransız mevkidaşına hitaben, "Sayın Başkan, sizin gibi biz de dünyada ve sizin ülkenizde yoğun şekilde artan antisemitizmden çokça endişeliyiz ve rahatsızız." ifadelerini kullandı.

        Herzog, İsrail'i ziyaret ederek desteğini paylaşması dolayısıyla Macron'a teşekkür etti.

        Fransa Cumhurbaşkanı Macron da heyetiyle birlikte destek ve dayanışmalarını ifade etmek için İsrail’de bulunduğunu belirterek, "Acınızı paylaşıyoruz." dedi.

        Rehinelerin hemen serbest bırakılması konusunda Herzog’a katıldığını söyleyen Macron, şunları kaydetti:

        "Bu terör örgütleriyle şüpheye yer vermeden ve bu çatışmayı daha fazla büyütmeden mücadele etmenin görevimiz olduğunu düşünüyorum. Aktardığınız uyarıları da paylaşıyorum. Bu terör gruplarını açıkça hedef almak, hedefe yönelik operasyonlar düzenlemek bir zorunluluktur. Ülkeniz ve tüm bölge için barışı, güvenliği ve istikrarı yeniden tesis etmek için elimizden geleni yapacağız. Bu nedenle saldırıya girişmek veya bu savaşa katılmak isteyen diğer potansiyel terör gruplarına da çeşitli mesajlar ilettik ve Hizbullah'ı açıkça uyardık, çok açık mesajlar verdik."

        *Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa