Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Katalonya Özerk Hükümet Başkanı ve Katalonya Cumhuriyetçi Solu (ERC) Partisi Ulusal Koordinatörü Aragones, 12 Mayıs'ta Katalonya'da yapılacak erken yerel parlamento seçimleri öncesinde bağımsızlık yanlısı taleplerini yineledi.

Katalonya'nın İspanya'dan ayrılması için bu zamana kadar iki kez denenen ancak yasa dışı oldukları için hiçbir hukuki geçerliliği olmayan bağımsızlık yanlısı referandumun artık İspanya devletiyle anlaşmalı olarak yapılması gerektiğini savunan Aragones, bununla ilgili hazırlanan raporu tanıttı.

Aragones, söz konusu raporda, İspanya Meclisi'nin onayı alınarak ve anayasanın 92. maddesi kullanılarak yasal bir referanduma gidilebileceğini belirterek, olası referandumda, "Katalonya'nın bağımsız bir devlet olmasını ister misiniz?" sorusunun yer alacağını açıkladı.

"Mevcut yasal çerçevede bağımsızlık için oy vermek mümkün ve bu yalnızca bir siyasi irade meselesi" diyen Aragones, olası referanduma asgari katılım sınırı getirilmemesi gerektiğini ifade etti.

İskoçya ve Quebec örneklerinden ilham alarak, Katalonya'nın kendi kaderini tayin etmesine olanak sağlayan bir referandum istediklerini dile getiren Aragones, Katalanların yüzde 80'inin de bölgedeki mevcut siyasi sorunu çözmek için bu referandumun yapılmasından yana olduğunu savundu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ