Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar Bilgi
  • 1

    İsa ismi, dini bir köken taşıdığından dolayı sıklıkla tercih edilen bir isimdir. Erkek çocuklarına koyulan İsa ismi, hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlamlar içeren isimler arasında yer almaktadır. İsa isminin anlamı, İsa ne demek, İsa Kuran'da geçiyor mu, İsa isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

    İsa İsminin Anlamı

    İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. İsimleri tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamdır. Bu sebeple biriyle tanıştığımızda ismini ve bilmiyorsak isminin anlamını sorarız. Anne ve baba adayları da isimlerin anlamlarını öğrenmek ister. Bunun için kapsamlı araştırma yaparlar. Çünkü çocuklarına güzel anlamlar içeren isimler vermek isterler. Kötü anlamlar içeren isimler tercih edilmez. Ebeveynler isim belirlerken yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alırlar. Özellikle internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. İsa ismi, manevi değere sahip olan isimler arasında yer almaktadır. Birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. İsa isminin anlamları şunlardır:

     

    Allah'ın yargılaması, mağfireti. Dört büyük Peygamberden biri. Doğumu Türkiye'de ve Batı'da takvim başlangıcı sayılan peygamber.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ