Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar Kültür Sanat

İBB Şehir Tiyatroları 2022-2023 tiyatro sezonunun ana temasını İstanbul Klasiklerle Buluşuyor olarak belirledi.

Şehir Tiyatroları yerli ve yabancı klasikleri seyirciyle buluştururken, yeni yazarlar ve oyunlarına da sahnelerinde yer veriyor. Bu sayede geleceğin klasikleşecek eserleri ilk kez seyirciyle buluşturuluyor.

Bu ay; Fındıkkıran (Yeni Oyun), 1984 (Konuk Oyun), Ödenmeyecek Ödemiyoruz (Konuk Oyun), Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikâyesi, Çın Sabahta, Komik Para, Tartuffe, Hamlet, İfigenya, Geçit, Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin, Zehir, Cadı Kazanı, Veba, Antigone, Fosforlu Cevriye, Yaftalı Tabut, Kuğunun Şarkısı, Çingene Boksör, Öldün, Duydun mu?, İki Efendi’nin Uşağı, Gül’e Ağıt, Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık, Kutlama, Hayat Der Gülümserim, Yatak Odası Komedisi, Elma Kurdu Kırtık, Herkes Sihirbaz Olacak, Bir Gece Masalı, Bekçi ile Postacı, Rüya, Benim Küçük Yıldızım, Karagöz Çiftlik Bekçisi adlı oyunlarımız seyirciyle buluşacak.

EDİP CANSEVER’İN OTELLER KENTİ ŞİİRİ “SAHNE”DE…

İBB Şehir Tiyatroları, İstanbul Şiirle Buluşuyor başlığı altında, şairler ve şiirleri üzerinden oluşturulan özel mekân ve ses evreninde yeni bir “anlatı”yı seyircisine sunuyor. Edip Cansever ve Oteller Kenti şiiri, Müze Gazhane Meydan Sahne’de 12 Şubat 2023 Pazar günü saat 18.00’de seyirciyle buluşacak.

Hümay Güldağ’ın uyarlayıp yönettiği Oteller Kenti’nde müzik tasarımı Hüseyin Tuncel’e, dekor tasarımı Cihan Aşar’a, kostüm tasarımı Ahsen Nur Doğan’a, efekt tasarımı Metin Küçükyılmaz’a, ışık tasarımı Uğur Yıldız’a, görsel tasarım Yakup Altay’a ve koreografi Arda Alpkıray’a ait. Oteller Kenti’nin oyuncuları Hüseyin Köroğlu, Hümay Güldağ ve Aslı Şahin. Piyanoda Orçun Tekelioğlu, solist olarak Berfu Aydoğan etkinliğin müzikleri için sahnede yerini alıyor.

Şubat 2023 Programı
FINDIKKIRAN (YENİ OYUN) (7+)

Minik Clara, yılbaşı hediyesi olarak aldığı Fındıkkıran isimli oyuncağıyla özel bir bağ kurar. Görünenin ardındaki güzelliğin ortaya çıkacağı o gece hayalle gerçek arasında, başka dünyalarda büyük serüven başlar. 1800’lerden günümüze birbirinden farklı versiyonlarıyla operada, sinemada büyük ilgi gören bu halk öyküsü, tüm görkemiyle şimdi Şehir Tiyatrosu’nda sahneleniyor. Dilşad Çelebi’nin yazdığı Lerzan Pamir’in yönettiği oyunda Ayşecan Tatari, Cihan Kurtaran, Çağrı Büyüksayar, Derya Keykubat, Direnç Dedeoğlu, Dolunay Pircioğlu, Emel Bertan, Emrah Derviş Soylu, Gürkan Başbuğ, Hakan Gümüş, Osman Kaba, Pelin Budak, Salih Şimşek, Sefa Turan, Selen Nur Sarıyar, Serkan Bozkurt, Ümit Bülent Dinçer, Yılmaz Aydın rol alıyor. Oyun, 5, 12, 19, 26 Şubat 2023 tarihlerinde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

1984 (KONUK OYUN, NİLÜFER KENT TİYATROSU)

Winston, Partinin çıkarları ve gücü için çalışan bir parti üyesidir. Kimliğini partinin kimliği altında tanımlayan Winston’ın hayatı, günlük tutmaya başlamasıyla değişir.

Büyük biraderin herkesi izlediği Okyanusya'da, hatırladıklarını, fikirlerini ve gözlemlediklerini not aldığı bu günlük Winston için büyük tehlikedir. Winston'ın; geçmişi, şimdiyi, geleceği sorgulamaya başlaması ve aşık olması onu bu acımasız rejim için tehlikeli hale getirir ve cezası “yokkişileştirme”dir. Aşkı Julia ve koşulsuz inandığı O'Brien onun rejimi yıkma planlarındaki itici gücüdür. Winston ya bir kahraman olacaktır ya da “yokkişi”... George Orwell’ın yazdığı, Murat Daltaban’ın yönettiği oyunda Adem Mülazim, Ayşe Gülerman Kum, Barış Ayas, Batuhan Pamukçu, Gökhan Kum, Mert Tiryaki, Oğuzhan Ayaz, Pınar Hande Ağaoğlu, Cihat Temel, Murat Daltaban, Halil Küreş, İbrahim Ersoylu, Mesut Özsoy rol alıyor. Oyun, 15-18 Şubat 2023 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

ÖDENMEYECEK ÖDEMİYORUZ (KONUK OYUN, ESKİŞEHİR ŞEHİR TİYATROLARI)

İşçi sınıfının yoksulluğu, açlığı ve yaşam mücadelesi üzerinden sistem eleştirisi yapan oyun, yaşadığı şehirdeki bir marketi yağmalayan bir kadının başından geçenleri anlatıyor. Dario Fo’nun yazdığı Burcu Tutkun Turan’ın yönettiği oyunda Özlem Akdoğan, H. Tolga Tümer, Özlem Baykara, Serkan Sezgin, Berkay Gökçek rol alıyor. Oyun, 22-25 Şubat 2023 tarihleri arasında Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde.

RÜSTEMOĞLU CEMAL'İN TUHAF HİKÂYESİ

Osmanlı İmparatorluğu'nun son demlerinde, Girit’teki yurtlarından sürgün edilen bir ailenin İstanbul’a Çanakkale'ye ve nihayet Ayvalık'a uzanan maceralı yolculuğu. Rüstem'in, Cemal'in ve hayatlarındaki diğer insanların kimi zaman gülünç kimi zaman hüzünlü ama sımsıcak hikâyeleri. Oyunda Esen Koçer, Levent Üzümcü rol alıyor. Oyun, 1-4 Şubat 2023 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde, 8-11 Şubat 2023 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

ÇIN SABAHTA

Zengin bir ailede yetişen Güneşi, ailesinin dayatmalarından kaçarak, kendi özgür yaşamını kurmak için mütevazı bir daireye taşınır. İdeolojilerine sıkı sıkıya bağlanmış olan Güneşi’nin boşlukta debelendiği yaşamına, hemen yan dairesine taşınan Feriha girer. Ömrü boyunca hayalini kurduğu ‘damı akmayan eve’ taşınmayı nihayet başaran Feriha’nın umudu ve mutluluğu, Güneşi’nin dünyasına pek çok yenilik getirecektir. Nezihe Meriç’in yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda, Ayşe Günyüz Demirci, Hülya Karakaş rol alıyor. Oyun, 1-4 Şubat 2023 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

KOMİK PARA

Doğum gününde Henry akşam işten dönerken metroda kendi çantası yerine yanlışlıkla bir başkasının çantasını alır. O çantanın içinde tam 1 milyon 735 bin pound para vardır. Evde onu bekleyen karısı Jean, Henry için bir doğum günü sürprizi hazırlamaktadır. Bu doğum günü kutlaması için aile dostları Betty ve Vic de davetlidirler. Henry para dolu çanta ile eve gelir. Hemen uçak biletleri alınır ama eve bir dedektif gelir ve işler karışır, soluksuz macera başlar.

Ray Cooney’in yazdığı, Haldun Dormen’in çevirdiği, Özgür Atkın’ın yönettiği oyunda Ada Alize Ertem, Can Alibeyoğlu, Can Tarakçı, Emrah Derviş Soylu, Hasip Tuz, Nurdan Kalınağa, Özgür Atkın, Uğur Dilbaz rol alıyor. Oyun, 1-4 Şubat 2023 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde, 9-11 Şubat 2023 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

TARTUFFE

Zengin mi zengin bir adamın, ailesindeki ve çevresindeki kimseyi dinlemeden evine yerleştirdiği sahtekar bir sofu ile hem kendi hem de çevresindekilerin hayatını beter etmesini anlatan bu ölümsüz eserde; inancı, aileyi, aşkı, erkek-kadın farklarını, dünümüzü, bugünümüzü, mizahı, müziği, acıyı, hüznü, rahatsız edici türlü anları iç içe ve olanca dinamiğiyle seyircinin karşısına çıkarıyoruz. Orhan Veli’nin olağanüstü çevirisine, şiirlerinden bestelenen şarkıların da eşlik ettiği seyirliğimizle, hayata dair bu acayip bilmeceyi bir kez daha kahkahalarla selamlıyoruz.

Molière’in yazdığı, Orhan Veli Kanık’ın çevirdiği, Yiğit Sertdemir’in yönettiği oyunda Bennu Yıldırımlar, Emre Şen, Gürkan Başbuğ, Mehmet Soner Dinç, Murat Garipağaoğlu, Naci Taşdöğen, Nilay Bağ, Özge Kırdı, Semah Tuğsel, Tolga Yeter, Yeşim Koçak, Zeynep Göktay Dilbaz rol alıyor. Oyun, 1-4 Şubat, 15-18 Şubat 2023 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ