Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar Bilgi
  • 1

    Hera ismi, Yunanca kökenli bir isimdir. Geçmişten günümüze kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Hem kulağa hoş gelmesi hem de güzel anlamlar taşıması sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. Hera isminin anlamı, Hera ne demek, Hera Kuran'da geçiyor mu, Hera isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

    Hera İsminin Anlamı

    İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. Bu sebeple bir ismin anlamı ismi tanımlayan başlıca etkendir. Biriyle yeni tanıştığımızda ismini ve bilmiyorsak isminin anlamını sorarız. Anne ve baba adayları da yeni doğacak çocuklarına isim koymadan önce isimlerin anlamları hakkında bilgi sahibi olmak ister. Çünkü çocuğuna güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlara sahip olan isimler tercih edilmez. Günümüzde internet aracılığıyla isimlerin anlamlarına kolaylıkla erişim sağlayabilir, aklımızdaki soru işaretlerini giderebiliriz. Hera ismi, köklü bir tarihe sahip olan isimlerden biridir. Farklı bir isim arayışında olan ebeveynler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. TDK'da yer alan bilgilere göre, Hera isminin anlamları şunlardır:

     

    Bir işte emir verme yetkisi bulunan kimse anlamına gelir. Yiğit, kahraman. Savaşçı. Yunan mitolojisinde Tanrıların annesi, Zeus'un karısı.
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ