Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Seçim Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Başkent Kiev'in ardından Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri olan Harkiv, Rusya sınırına yaklaşık 45 kilometre mesafede yer alıyor.

Harkiv, savaşın başladığı 24 Şubat'tan bu yana, muharebenin en ağır hissedildiği şehirlerin başında geliyor. Rus güçlerinin sık sık füze ve roketlerle hedef aldığı Harkiv'de hayat her şeye rağmen devam ediyor. Hayatın devam ettiğinin en önemli işaretlerinden biri de nikahlar.

Harkiv şehir merkezinde yer alan nikah dairesinde çiftler sırayla içeri girerek hayatlarının en mutlu anını savaşın gölgesinde de olsa yaşamaya çalışıyor.

Resmi nikah merasiminin yapıldığı binanın içine olası füze veya roket saldırısı tehdidi nedeniyle gelin ve damattan başka kimsenin girmesine izin verilmiyor. Gelin ve damadın yakınları, arkadaşları, nikah merkezinin dışında yanlarında getirdikleri çiçeklerle çiftlerin dışarı çıkmasını bekliyor.

Nikah kıyılıp yüzükler takıldıktan sonra çiftler dışarı çıkarak yakınları ve akrabalarıyla bu mutlu günlerini kutluyor.

Savaş da olsa gelenekler unutulmuyor. Gelin ile damat, hiç ayrılmasınlar diye kollarından Ukrayna'ya özgü el işi işlemelerin olduğu beyaz bir bezle birbirlerine bağlanıyor. Gelin ve damada evde pişirilen ekmek ikram ediliyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ