Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Hackerlar Twitter'da 36 hesabın özel mesajlarına eriştiler - Teknoloji Haberleri

        Twitter geçen hafta güvenlik sistemini aşmayı başaran hackerların aralarında Hollanda'dan seçilmiş bir yetkilinin de bulunduğu 36 hesabın kişisel mesajlaşmalarını okuyabildiğini açıkladı.

        Twitter'dan dün yapılan açıklamada diğer seçilmiş yetkililerin mesajlarına erişildiğiyle ilgili herhangi bir kanıt bulunamadığı ifade edildi.

        O, SORUYU YANITSIZ BIRAKTI!

        Hacker'lar geçen hafta aralarında Bill Gates, Joe Biden, Elon Musk gibi isimlerin "doğrulanmış" hesaplarının da bulunduğu 45 hesaptan tweet atmıştı.

         Mavi tik yalan oldu!
        Mavi tik yalan oldu! Haberi Görüntüle

        Sosyal ağın iç güvenlik aşamasındaki kritik süreçlere erişim izni olan çalışanları üzerinden gerçekleştirilen saldırı ile Twittter’ın mavi tik ile gösterilen onaylanmış hesapları 'hacker’ların fidye isteme aracı olmuştu. Yaşanan olay, sosayl ağ Twitter'daki hesap güvenliği konusunu da tartışmaaya açmıştı.

        Twitter, mesajları hackerların eline geçen 36 hesap arasında doğrulanmış hesaplar bulunup bulunmadığı sorusuna yanıt vermeyeceğini söyledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa