Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa eskişehirde patlama, eskişehir oto tamircileri sitesinde patlama

        75. Yıl Mahallesi'ndeki Teksan Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

        Patlamanın yaşandığı imalathane ile yanındaki iş yerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerine söndürüldü. İtfaiye ve sağlık ekiplerince iş yerlerinde yapılan kontrollerde 4 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi.

        Olay yerinde incelemelerde bulunan Eskişehir Emniyet Müdürü Naci Kuru, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinde meydana gelen patlamayla ilgili itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmalarının ardından gerekli teknik işlemlerin yapılacağını söyledi.

        Kuru, ''Ne olup bittiği, teknik çalışmanın ardından belli olacak. Orada bir imalat yapılıyor olabilir. Birtakım beyaz maden torbaları var, onlar incelenecek'' diye konuştu.

        İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel ve iki iş müfettiş de, Oto Tamirciler Sitesi'ndeki patlamayla ilgili inceleme yapmak üzere Eskişehir'e gitti.

        Hayatını kaybeden işçilerin isimleri

        Öte yandan Zafer Akansoy'a ait iş yerinde toplam 5 kişinin çalıştığı, olay sırasında 1 işçinin cuma namazına gittiği, diğer 4 kişinin ise çalıştığı sırada patlama meydana geldiği bildirildi.

        Patlamada hayatını kaybeden işçilerin isimlerinin Ahmet Uysal (23), İsmail Çınar (22), Umut Küçükarabacı (22) ve Melik Duran olduğu bildirildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa