Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da operasyon

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) şube ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik başlattığı operasyonda 6 kişiyi gözaltına alırken, çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildi.

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri tarafından terör örgütü adına güvenlik kuvvetlerine ve vatandaşlara ait işyerlerine, otolarına, molotof kokteyli havai fişekli ve bombalı saldırı eylemlerini gerçekleştiren şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

        Sur Belediyesi'ne ait Gençlik ve Kültür evine yapılan operasyonda 6 kişi yakalanırken, yapılan aramalarda ise çok sayıda malzeme ele geçirildi. Şahısların yakalandığı yerlerde yapılan aramalarda, 1 adet atılmaya hazır el yapımı bomba, çok sayıda molotof, 360 adet torpil, plastik pet şişeler, motolofda kullanılan naftalin, sabun tozu, şeker, deterjan, içi sıvı ile dolu ampul, 1 adet sapan, çok sayıda örgütsel döküman ve poster, 15 adet beyaz renkli maske ve kıyafetler, cep telefonu, sim kartlar ve hard disk ele geçirildi.

        Yakalanan şahısların gençlere bomba eğitimi verdiği öğrenilirken, zanlıların yakalanması ile birlikte çok sayıda olayın da aydınlandığı öğrenildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa