Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Binali Yıldırım eski bakanlarla ne konuştu?

        Başbakan Binali Yıldırım, kabinedeki mini revizyonu açıklamasının ardından Çankaya Köşkü'ne giderek eski bakanlarla yemekte bir araya geldi. Daha önce istifa eden ve ihraç edilen isimler ise davetliler arasında yer almadı.

        Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski başbakan yardımcıları Beşir Atalay, Bülent Arınç, Ali Babacan ve Yalçın Akdoğan ileeski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de aralarında bulunduğu 50 davetli Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe katıldı.

        Davetlilerin eski bakanlarla sınırlı tutulacağı yemekte Mehmet Müezzinoğlu istisnayı bozdu. Dün akşam sürpriz bir şekilde görevinden ayrılan Efkan Ala'nın yerine İçişleri Bakanlığı'na getirilen Süleyman Soylu'dan boşalan makama Müezzinoğlu getirildi. Müezzinoğlu, yeni görevini yemekte öğrendi.

        NE KONUŞULDU?

        Başbakan Binali Yıldırım yemekte 15 Temmuz darbe girişimini ve sonrasında yaşanan süreci değerlendirdi. FETÖ başta olmak üzere diğer terör örgütleri ile mücadelenin hız kesmeden süreceğini söyledi. Başbakan'ın "AK Partinin asıl lideri Erdoğan, ben partinin üçüncü genel başkanıyım makam ne olursa olsun biz verilen görevi emir telakki ederiz" ifadesini kullandığı da öğrenildi. Ayrıca Başbakan bu süreçte partinin de birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

        Yemekte söz alan Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik'in de aralarında bulunduğu eski bakanlar, "FETÖ ile mücadelede Hükümetin yanındayız, AK Parti bizim kaderimiz, iyi ve kötü günde yanındayız. Buradayız" dediği öğrenildi. Eski bakanlar "Kurunun yanında yaş da yanmasın" uyarısında da bulundu.

        DEVAM EDECEK

        Başbakan Binali Yıldırım'ın eski bakanlarla buluşması yaklaşık 5 saat sürdü. Başbakan, bu yemeklerin devam edeceğini de söyledi.

        SİBEL ERDEM / HABERTÜRK TV

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa