Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bursa şehit polis İbrahim Akın'ın yasını tutuyor

        Trabzon'un Maçka İlçesi'nde, bu sabah yol kontrolü yapan polis aracına ormanlık alandan teröristlerce ateş açılması sonucu 2 meslektaşı ile birlikte şehit olan polis memuru 23 yaşındaki İbrahim Akın'ın memleketi Bursa'daki baba evine ateş düştü.

        2 yıllık polis memuru olan ve yarın izne gelmeyi planlayan Akın'ın 6 ay önce nişanlandığı öğrenildi.

        Maçka- Gümüşhane yolu üzerinde, Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol amacıyla yol kenarında park halinde duran polis aracı ile minibüse, ormanlık alandan teröristler otomatik silahlarla ateş açtı, el bombası attı.

        Açılan ateşe polis memurları karşılık verdi. Saldırıda polis memurları İbrahim Akın, Çağdaş Tamkoç, Ramazan Donat şehit oldu. İbrahim Akın'ın şehit olduğu haberi aslen Erzurumlu olan ve 30 yıldan beri Bursa'da yaşayan babası Fuat Akın ve annesi Şehriban Akın'a verildi.

        Haberi alan ağabeyi Ali Akın, Trabzon'a gitti. Şehit İbrahim Akın'ın oturduğu binaya Türk bayrağı asılırken, merkez Yıldırım Belediyesi de taziye yeri kurdu. Şehit haberini alan İbrahim Akın'ın evine gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu.

        AĞABEYİNE VASİYETİNİ SÖYLEMİŞ

        2 yıllık polis memuru olan İbrahim Akın'ın ilk görev yerinin Trabzon olduğu ve yarın Bursa'ya izinli olarak geleceği öğrenildi. İzin dönüşü tayinin çıktığı Şırnak'ta göreve başlayacağı bildirilen çevik kuvvet polisi İbrahim Akın'ın 6 ay önce nişanlandığı ve düğün hazırlıkları yaptığı kaydedildi.

        İbrahim Akın'ın yakınlarının verdiği bilgiye göre, şehit polisin bir ay önce ağabeyi Ali Akın'a vasiyetini söylediği ve borcu olan kişilerin isimlerini yazdırdığı da öğrenildi.

        Şehit polis İbrahim Akın'ın cenazesinin bu gece Bursa'ya getirileceği ve yarın ikindi vakti Mihraplı Camii'nde ikindi vakti düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

        DHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa