Rize'de CHP'liler lokantaya alınmadı
Rize'de basınla buluşmak üzere bir lokantada düzenlenecek toplantının son dakika iş yeri sahibi tarafından reddedilmesi üzerine, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu,, "Birileri bizim konuşmamızı istemiyor" dedi
Mustafa BAYRAK/RİZE
CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Rize'de kahvaltılı basın toplantısı için anlaştığı lokantanın sahibinin gece arayıp başka yer bakmalarını istediğini belirterek, "Birileri bizim konuşmamızı istemiyor, anlaştığımız lokanta sahibi bizi arayarak yemek veremeyeceğimi, kendisine baskı yapıldığını söyledi" dedi.
Bekaroğlu Rize basını ile yapacağı kahvaltılı basın toplantısı için anlaştığı lokanta sahibinin önceki akşam kendisini arayarak başka yer bulmasını söylediğini belirterek "Kimsenin ekmeği ile oynamayız, kendisi ile anlaştık ve sabah 10'da tüm basın mensupları ile burada kavurma yiyecektik. Akşam lokanta sahibi beni arayarak kusuru bakmamamı istedi. Gerekçesini sorduğumda ise baskı yediğini söyledi. Bugün yaşadığımız aslında basit olay değil. İş yeri sahibi, vergi denetmeni ve zabıta korkusu yaşamakta" dedi.
"ÇAYKUR ÖZELLEŞTİRİLMEK İSTENİYOR"
Bekaroğlu, il başkanı ve partililer lokanta önünde yaptıkları açıklamanın ardından CHP Merkez ilçe binasında simit, kaşar ve zeytinle kahvaltı yapıldı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bekaroğlu, Rize'de yapılması planlanan havaalanının 2016 programına alınmadığını söyledi. Çaykur'un özelleştirilmek istendiğini belirten Bekaroğlu şunları söyledi:
"Tütün ve şeker piyasası kurulu gibi bir kanun çıkarmaya çalışıyorlar. Bu çalışma ile Çaykur KİT olmaktan çıkarılıyor. Bu da Çaykur'un özelleştirilmesi anlamına geliyor. Daha önce şekeri de böyle özelleştirdiler. Rize ayağa kalkarsa bunu engelleriz. Rize çaycılığı bitirilmek isteniyor. Bu da, dünya çay tekellerine Türkiye çay piyasasını peşkeş çekmek anlamına gelir. Bugüne kadar özelleşmemesinin nedeni Mesut Yılmaz ve Tayyip Erdoğan'dır, onların baskısı ile Çaykur özelleşmedi. Ama öyle anlaşılıyor ki Recep Tayyip Erdoğan'ı ikna etmiş durumdalar. Çayla ilgili ciddi bir oyun oynanıyor. Çay piyasası kanununu engellemek zorundayız.
Çayın özelleştirilmesi, orta vadede Türk çaycılığının bitirilmesi anlamına geliyor. Dünyada tekellerin 2-3 milyon ton arasında kuru çay fazlası var. Buna pazar aranıyor. Türkiye önemli bir pazar. Yılda 300 bin ton kuru çay tüketiliyor. Türkiye çay piyasasını bütünüyle ele geçirmek istiyorlar. Çay piyasası kanununu çıkarmak isteyenler bunların işbirlikçileridir. Tütün ve şekerde böyle oldu."