Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki patlamanın nedeni aranıyor!

        Eray EROLLU-Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na havan mermisi ile saldırı düzenlendi. Patlamada park halindeki bir uçağın kokbit camından giren şarapnel parçaları temizlik görevlisi 30 yaşındaki Zehra Yamaç ile 33 yaşındaki Canan Çelik Burgucu'ya isabet etti. 2 çocuk annesi Yamaç hayatını kaybedetti. Patlamada temizlik işçilerinin bulunduğu uçak ile park halinde bulunan 2 ayrı uçakta hasar meydana geldi. Saldırının havalimanının Kargo Terminali Bölümü tarafından gerçekleştirildiği, 3 ya da 4 havan mermisi atıldığı öne sürüldü. Polis, alarma geçti ve havalimanı içi ve çevresi ile bölgedeki ormanlık alanda iz sürdü...

        Kurtköy'deki Sabiha Gökçen Havalimanı apronuna dün saat 02.05 sıralarında havan mermisiyle saldırı yapıldı. Muğla Dalaman'dan gelen ve 206 numaralı körükte park halinde bulunan Pegasus Havayolları'na ait uçağın yakınına düşen havan topu, büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada şarapnel parçaları, Boeing 737-800 tipi uçağın kabin camından içeri girdi. Olay anında uçakta temizlik yapan kadın görevliler Canan Çelik Burgucu(33) ve Zehra Yamaç'a(30) isabet etti. Ağır yaralı kadın temizlikçiler hemen Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burgucu'nun kolundan yaralandığı öğrenilirken şarapnel parçaları başına isabet eden Zehra Yamaç, tüm müdahelelere rağmen dün saat 08.00'de hayatını kaybetti.

        PARK HALİNDEKİ 2 UÇAKTA DA HASAR OLUŞTU

        Patlamada 201 numaralı körük ile 17 numaralı açık park pozisyonunda olan uçaklarda da hasar meydana geldi. Uçakların kabin camı ve gövdelerinde şarapnel parçaları nedeniyle hasar olduğu tespit edildi.

        POLİS ALARMA GEÇTİ

        Saldırının ardından İstanbul Polisi, alarma geçti. Çok sayıda polis ekibi havalimanına yönlendirilirken itfaiye ekipleri de tedbir amaçlı olay yerine gönderildi. Havalimanına giden yollar da da uzun namlulu silah bulunan çelik yelekli polisler tarafından kesildi. Bu sırada telsiz anonslarıyla polislere başta kendi güvenlikleri olmak üzere güvenlik tedbirlerini eksiksiz alınması talimatları verildi. Tüm araçlar durdurularak, didik didik arandı.Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait kızılötesi kameraya sahip Bell 429 tipi bir helikopter de bölgeye gönderildi. Helikopter arama çalışmalarına destek verdi.

        ORMANLIK ALAN ABLUKAYA ALINDI

        Bomba imha ve olay yeri inceleme uzman polisleri, sabah saatlerine kadar apronda geniş çaplı inceleme yaptı. İlk bulgular ise 3 veya 4 ayrı havan mermisi atıldığı yönünde oldu. Bu tespitin ardından havalimanı yakınındaki Orhanlı Köyü'nde bulunan ormanlık alan ablukaya alındı. Polis ormanlık alanda gün boyu inceleme yaptı.Ayrıca havalimanı çevresindeki boş arazilerde de arama yapıldı.

        SALDIRI SAATİNDE UÇUŞ TRAFİĞİ YOKTU

        Sabiha Gökçen Havalimanı bir süredir devam eden pist tamir çalışmaları nedeniyle saat 01.00 ile 05.00 arasında hava trafiğine kapatılıyor. Güvenlik önleri alınan havalimanında uçak trafiği saat 05.00 itibari ile yeniden başladı.Sabah saatlerinde, incelemelerin sürdüğü dakikalarda uçak seferlerinin normal olarak gerçekleştiği, yolcuların havalimanına giriş ve çıkışlarının da normal olduğu görüldü.

        PEGASUS VE İSG AÇIKLAMASI

        PEGASUS HAVAYOLLARI:"23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05'te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir."

        İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN ULUSLARARASI HAVALİMANI YATIRIM YAPIM VE İŞLETME A.Ş.:

        Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir"

        EŞİ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

        Olayda hayatını kaybeden 30 yaşındaki Zehra Yamaç'ın 8 yaşında Sude isimli bir kızı ile 2.5 yaşında Miraç isimli bir kızı bulunuyor. Talihsiz kadının 9 yıllık eşi elektrik teknisyeni Musa Yamaç, gözyaşları içinde "Dört ay önce havalimanında çalışmaya başladı. Gece vardiyasında çalışıyordu. O işe giderken ben işten geliyordum.Saat 01.00'de mesisi başlamıştı. Bir saat sonra haber geldi. Onsuz yaşayamam. Canım gitti" diyerek gözyaşı döktü.

        Zehra Yamaç

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa