Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Bomba yüklü aracı bırakan teröristleri bulmak için şafak operasyonu: 22 gözaltı

        HABERTÜRK

        Adana polisi, polis merkezine bombalı araçla saldırı girişiminde bulunan 4 zanlıyı yakalamak ve bağlantılarına ulaşmak için operasyon düzenledi. Eş zamanlı baskınlarda PKK terör örgütü üyesi olduğu ileri sürülen 22 kişi gözaltına alındı.

        Adana'nın Seyhan İlçesi'nde Denizli Şehit Özer Ökaya Polis Merkezi'nin önüne bırakılan ve polisin kontollü olarak patlattığı bomba yüklü aracın faillerini yakalamak için Denizli, İsmetpaşa, Narlıca ve Mithatpaşa mahallerinde operasyon düzenlendi.

        Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekiplerin elde ettiği veriler ışığında çok sayıda adres 650 polis tarafından basıldı. Polis helikopterinin havadan destek verdiği, zırhlı araçların sokak girişlerinde önlem aldığı operasyonda, özel harekât ekipleri bazı şüphelilerin evlerine, kapıları "koçbaşıyla" kırarak girdi.

        Eş zamanlı baskınlarda 3'ü çocuk, 1'i kadın, 2'si Suriye uyruklu 22 kişi gözaltına alındı.

        Ekiplerin yaptığı çalışma sonucunda bir evin bahçesinde olayda kullanıldığı tahmin edilen kaleşnikof marka uzun namlulu silah bulundu.

        Polis bu silahla ilgili evde yaşayan 2 Suriye uyruklu şahsı sorgulamak için gözaltına alırken, balistik raporundan sonra silahın olayda kullanılıp kullanılmadığı ortaya çıkacağı bildirildi.

        PATLATAMADILAR

        Öte yandan PKK'lı teröristlerin, Diyarbakır'dan çaldıkları ve plakasını değiştirdikleri otomobil ile Adana'ya geldikleri ortaya çıktı. Denizli Polis Merkezi'ne yaklaşık 200 metre kala otomobilden 2 kişinin indiği, bir kişinin motosiklete yanına geldiği öğrenildi.

        Aracı süren PKK'lının ise otomobili karakol önüne park etmeye çalıştığı esnada nöbetçi polisin "Burada park yapmak yasak" demesi üzerine kaçmaya başladığı o esnada araçtan inen 2 kişinin uzun namlulu silahla ateş etmeye başladığı öğrenildi. Otomobili bırakıp kaçan kişinin ise uzaktan kumandaya basmaya çalıştığı ortaya çıktı.

        MEKANİZMAYI UNUTMUŞ

        Olay yeri ekiplerinin yaptığı incelemede, otomobilin arka tarafına biri koli bandı ile sarılı iki mutfak tüpü olduğu, tüplerin üzerine poşet içerisinde çok sayıda çivi konulduğu, beyaz bez ile gizlenmiş bagajın görünmeyecek yerinde bu tüplere bağlı anahtar olduğu, bombanın el yapımı parça, ısı ve basınç tesirli olduğu belirlendi.

        Ayrıca bombanın uzaktan kumandalı ya da zaman ayarlı olduğu, teröristin polisin fark etmesiyle bombayı hareket ettirecek mekanizmayı açmayı, unuttuğu bu nedenle patlatamadığı ileri sürüldü.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa