Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, öğrencilere terörle mücadeleyi anlattı

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, terörle mücadelede taviz verilemeyeceğini belirterek, "PKK'yı dize getirinceye kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Şunu da biliyoruz ki bu işin öldürerek sonuca ulaşmayacağı açık. Ama diz çöktürmeden de bu işin sonuca ulaşması mümkün değil"" ifadesini kullandı.

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Işık, Esenyurt Belediyesi'nin düzenlediği "Siyaset Akademisi"nde genç kursiyerlere ders verdi.

        Öğrencilere terörle mücadeleyi anlatan Işık, terörle mücadelede sonuç almanın teröre karşı topyekün mücadeleden geçtiğini bildirdi.

        "PKK'YI DİZE GETİRİNCEYE KADAR BU MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ"

        AK Parti iktidarının yürüttüğü "Çözüm Süreci"nin seçimlerden sonra terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen terör eylemleriyle rafa kalktığına dikkati çeken Işık, terörle mücadelede taviz verilemeyeceğini kaydetti.

        Işık, "Bu mücadeleyi tabii ki vereceğiz. Bu mücadele verilmeden kalıcı bir sonuca ulaşmamız mümkün değil. PKK'yı dize getirinceye kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Şunu da biliyoruz ki bu işin öldürerek sonuca ulaşmayacağı açık. Ama diz çöktürmeden de bu işin sonuca ulaşması mümkün değil" ifadesini kullandı.

        "DÜRÜST VE ÇALIŞAN OLURSANIZ HALK SİZİ SEVER"

        Siyaset dersinde politika yapmanın inceliklerini de anlatan Işık, dürüst ve uyumlu olmanın siyasetin vazgeçilmezi olduğunu bildirdi. Işık, siyaset akademisi öğrencilerine şu nasihatte bulundu:

        "Dürüst ve çalışkan olursanız halk sizi sever, siyaset yapmanın gerek şartı kesinlikle dürüst olmaktır. Ve çalışkanlık... çalışmadan siyaset olmaz. Siyasetin yeter şartı da uyum ve üsluptur. Eğer bir takım içindeyseniz siyasette o takım içinde uyumlu olmak önemlidir. Bunun anlamı orada yapılan her türlü yanlışa 'evet' demek değildir, istişare mekanizmasını en güzel şekilde işletmek ama alınan karara uymaktır. Uyumun anlamı budur. İstişare bizim kültürümüzün en temel öğelerinden birisidir. Dikkat edin istişareyi kaçırdığımız dönemlerde hep sıkıntı yaşıyoruz. İstişareye önemli verirsek hem bereketli hem başarılı sonuçlar alırız. Ya hayır söyleyin ya susun siyasetin inceliği budur. Elbette doğru bildiğimizi söyleyeceğiz ama söylerken üslubumuz kırıcı olmayacak."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa