Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da 1 asker şehit!

        AHMET YUKUŞ/ DİYARBAKIR

        DİYARBAKIR'ın Kulp İlçesi'nde bugün sabah saatlerinde, HES güvenliğini sağlayan askerlere uzun namlulu silahlarla saldırı düzenleyen PKK'lılar ile askerler arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 1 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

        Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Panak köyü bölgesinde yapımı devam eden hidroelektrik santrali baraj güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine dün (pazar) saat 05.30'da saldırı yapıldı. Terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıya jandarma timleri ateşle karşılık verdi. Çıkan çatışmada Kırşehirli Uzman Onbaşı Mehmet Kara (26) şehit oldu, 1'i ağır 3 asker yaralandı. Helikopterle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılan askerlerin tedavileri sürüyor.

        PKK'lıların yakalanmasına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edildi.

        Saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edildiği belirtilerek şöyle denildi:

        "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."

        İLK GÖREV YERİNDE ŞEHİT OLDU

        Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Kara'nın Kırşehir'deki baba ocağına ateş düştü. Sabah saatlerinde Kırşehir Jandarma Komutanlığı'na bağlı askerler, şehidin Kındam Mahallesi'ndeki babaocağına giderek Metin ve Nazlı Kara'ya oğullarının şehadet haberini verdi. Gözyaşlarına boğulup fenalık geçiren aileye, askerlerle birlikte gelen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit Mehmet Kara'nın, 3 ay önce Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde göreve başladığı belirtildi.

        1 AY ÖNCE NİŞANLANMIŞ

        Metin ve Nazlı Kara çiftinin evliliklerinin 15. yılında dünyaya gelen tek çocukları olan şehit uzman onbaşı Kara'nın, bir ay önce nişanlandığı ve önümüzdeki yıl düğün yapmayı düşündüğü öğrenildi. Şehit Kara'nın bugün (pazartesi) Kırşehir'de toprağa verilmesi bekleniyor.

        ŞEHİT ASKER İÇİN TÖREN

        Kulp İlçesi'ndeki hidroelektrik santrali inşaatının güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit olan jandarma uzman onbaşı Mehmet Kara için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Musa Çitil, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, merkez ilçe kaymakamları, emniyet müdürü ile askeri ve mülki erkan katıldı.

        Tören şehidin naaşının katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. 7'inci Kolordu Komutanlığı'ndan Astsubay Tuncay Metin'in yaptığı konuşmanın ardından, dualar okundu. Törenin sonunda şehit jandarma uzman onbaşı Mehmet Kara'nın cenazesi memleketi Kırşehir'e uğurlandı.

        DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN YARALI ASKERLERE ZİYARET

        Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, cenaze töreninin ardından Diyarbakır Asker Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yatmakta olan yaralı askerleri ziyaret etti ve sağlık durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa