Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Kaba dayatma olmaz, seçim hükümetine isimleri biz belirleriz’

        Seyhan KURTMAN / HABERTÜRK

        HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, seçim hükümetinde yer alma konusunda sorumluluk alacaklarını yineleyerek, “Kaba dayatma olmaz, seçim hükümetine isimleri kendimiz belirleriz” dedi. Yüksekdağ, İzmir’de çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görevli akademisyenler, öğrenciler ve üniversite çalışanlarının düzenlediği “Akademi Barış İstiyor Çalıştayı”na katıldı. Türkiye’deki çatışma ortamı nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümeti suçlayan Yüksekdağ, şöyle konuştu: “7 Haziran’dan önce ‘HDP barajı geçerse demokrasi için iyi olmaz, kaos olur’ dediler. Kaos çıkarmaktan çekinmeyeceklerini 3 ay önce ilan etmişlerdi, şimdi o sözü tutuyorlar.”

        ‘DARBE DEVREDE’

        Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “10 Ağustos’ta yönetim sistemi değişmiştir” sözünü de “Siyasete darbe” olarak nitelendiren Yüksekdağ, “Başkan olamayan zat ve ekibi, Türkiye’de koalisyon, hükümet kurdurmuyor. Saray merkezli siyasete darbe süreci vardır. Darbe devrededir” dedi.

        3 İSİM NETLEŞMEDİ

        Yüksekdağ, gazetecilerin Başbakan Davutoğlu’nun seçim hükümeti için CHP ve MHP’ye çağrıda bulunması ve HDP’nin olası seçim hükümetine vereceği üye isimleriyle ilgili sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “Biz ‘Seçim hükümetinde yer alırız’ dedik. Hâlâ aynı görüşteyiz. Koalisyon sürecinde de ‘Birinci ve ikinci partiyi destekleriz, CHP’yi de özel olarak destekleriz’ dedik. CHP’yi de masada bıraktılar. CHP, sarayın yarattığı krizin kurbanı olmuştur. CHP sorumluluk alma gayretindeydi. Şimdi geçici hükümet zorunludur. HDP’yi dışta bırakmayı düşünenler, AKP’liler, kendileri kaybederler. İsimler konusunda biz görüş alışverişinde bulunuyoruz. Henüz netleşmedi. Başbakan’ın ya da AKP’nin ‘Biz seçeriz’ gibi kaba bir yaklaşımı olamaz. İsimleri biz belirleriz.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa