Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şırnak'ta 1 yüzbaşı şehit oldu

        Melih YİĞİT / ŞIRNAK

        Saldırıda yaralanan 2 uzman çavuşun ise Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.Beytüşşebap İlçesi'ne yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Ayvalık Köyü'ndeki jandarma karakoluna dün gece saat 21.30 sıralarında bir grup PKK'lı tarafından roketatar ve ağır silahlarla 3 koldan ateş açıldı.

        Saldırıda biri ağır olmak üzere 3 asker yaralandı. Karakolda nöbet tutan askerlerin PKK'lılara karşılık vermesi üzerine yoğun ateş altında kalan PKK'lılar, geldikleri derin vadilere doğru kaçtı. Teröristlerin kaçtığı bölgeye, Ayvalık Jandarma Karkolu'ndaki birlik tarafından top atışı yapıldı. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan taarruz helikopterleri de PKK'lıların kaçtığı bölgeyi yoğun ateş altına aldı.

        Çatışma bittikten sonra helikopter ile Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden durumu ağır olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan doktorların tüm müdahalelerine rağmen gece 02:00 sıralarında şehit oldu. Yaralı 2 uzman çavuşun Asker Hastanesi'ndeki tedavileri devam ediyor.

        Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

        ŞEHİT ALİ ALKAN

        OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

        PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 30 yaşındaki Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın Osmaniye'deki babasının evine ateş düştü.

        Dün 21.30 sıralarında terör örgütü üyelerinin açtığı taciz ateşinde yaralanan 3 askerden Yüzbaşı Ali Alkan, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu. Yüzbaşı Alkan'ın şehit haberi, Osmaniye'de Fatih Mahallesi 3026 sokakta kızı Filiz Günbaran'ın yanında kalan babası 60 yaşındaki Hasan Kalkan'a, saat 03.00 sıralarında Osmaniye Garnizon Komutanı Aybay Şefik Atak tarafından verildi. Bekar olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeylerinden birinin yarbay, diğerinin ise astsubay başçavuş olduğu belirtildi. Ankara'dan 1.5 yıl önce Şırnak'a tayininin çıkan Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın annesi Fatma Alkan'ın da, yine 1.5 yıl önce vefat ettiği belirtildi.

        BAYRAM KÖMBESİ İSTEMİŞ

        Oğluyla 3 gün önce konuştuğunu belirten şehit babası Hasan Alkan, "Benim çocuğum vatan uğruna şehit oldu. Onun cennette yeri var. Ama bu işe bulaşanların Allah belasını versin. Ocaklarına ateş düşürsün. Allah onları da bu duruma düşürsün. 3 gün önce görüştüm. Bizden bayram kömbesi (kurabiye) istedi. Ona bir paket gönderdim. Ama daha eline bile ulaşmamıştır" dedi.(DHA)

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'taki jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

        Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, dün 22.00'de bölücü terör örgütü mensupları tarafından, Şırnak Beytüşşebap Ayvalık Jandarma Karakoluna roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

        Silahlı saldırıya anında karşılık verildiği, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere üç personelin yaralandığı aktarılan açıklamada, yaralıların helikopterle hastaneye götürüldüğü ifade edildi.

        Açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Tedavileri süren yaralılardan durumu ağır olan kahraman personelimiz Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgeye taarruz helikopter kolu sevk edilmiş, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimiz kahraman Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'a Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz."

        TÖREN DÜZENLENDİ

        Şehit Alkan için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutalığında basına kapalı gerçekleştirilen törene, Vali Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, İl Jandarma Komutanı Mustafa Sakaoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Sele ve askeri erkan katıldı.

        Şehidin cenazesi törenin ardından helikopterle memleketi Osmaniye'ye gönderildi.(AA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa