Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İşlemediği suç yüzünden 58 gündür cezaevinde

        Göksel GÜRSOY / GAZETE HABERTÜRK

        Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde 20 Temmuz 2013 gecesi Kocasinan Mahallesi’nde 2 şüpheli şahsın sağı solu gözetleyerek birbirleriyle işaretleştikleri yönünde yapılan ihbar üzerine polis, bu kişileri gözaltına aldı. Kimlikleri yanlarında olmayan 2 kişiden biri adının Turan A. (24) olduğunu belirtirken, gerçek adı Mehmet Ç. olan diğeri ise uzaktan akrabası Erdal Ergör’ün (24) adını verdi. 4 tanık, emniyette bu kişileri teşhis etti. Yakalandıkları yerin yakınlarında bir motosikletin direksiyon kilidinin kırılmak suretiyle çalınmaya çalışıldığı belirlendi. 2 kişinin emniyette fotoğrafları çekilip parmak izi ve fotoğraf kayıtları alındı. Turan A. ve Erdal Ergör adına ‘mala zarar verme, konut dokunulmazlığını ihlal ve hırsızlık’ suçlarından Lüleburgaz 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

        Mehmet Ç.

        Çorlu’da oturan gerçek Erdal Ergör, hakkında açılan davayla şok yaşarken, talimatla Çorlu Asliye Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadede, Lüleburgaz’a hiç gitmediğini, kendisini teşhis ettiğini söyleyen tanıklarla yüzleştirilmek istediğini söyledi. Yargılama sonunda mahkeme Ergör’ü 3 yıl 20 gün hapis cezasına çarptırıp pişmanlık göstermediği gerekçesiyle cezayı ertelemedi. Karar, Ergör’ün MERNİS’te kayıtlı olan, ancak ikamet etmediği eve gitti. Ergör karardan haberdar olduğunda itiraz süresi geçmişti. Bu nedenle ceza kesinleşirken, Ergör 25 Haziran 2015’te düğününe 15 gün kala tutuklanarak Çorlu Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

        YARGITAY’DAN YANIT BEKLİYOR

        Gencin avukatı Kaan Aytuğ’un bulduğu Mehmet Ç., Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcılığı’na, karakola götürüldüğünde korkuyla Ergör’ün adını verdiğini, kayıtlarda yer alan kişinin kendisi olduğunu beyan eden bir dilekçe verdi. Ergör de avukatı aracılığıyla Yargıtay’a başvurarak yeniden yargılama istedi. Avukat Aytuğ, talimatla ifade vermesi nedeniyle hâkimin müvekkilini hiç görmediğini ve dosyadaki asıl suçlunun fotoğrafıyla karşılaştırma yapamadığını belirterek “Yeniden yargılama için başvurduk ancak Yargıtay’ın yoğun iş yükü dikkate alındığında tahliyenin masum bir kişinin mahkemeden aldığı ceza bittikten sonra olabileceği anlaşılmaktadır” dedi. Cezanın infazının 10 Temmuz 2018’de dolduğu ve Yargıtay’tan iyi haber gelmezse Ergör’ün bu tarihte tahliye olacağı öne sürüldü.

        Erdal Ergör

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa