Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Esenler'deki olaylarda gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı

        “Örgüt üyesi olmak", “Polise mukavemet" ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanan zanlılar cezaevine gönderildi. Yaşları 18 yaşından küçük olan ve Çocuk Şube'de sorguları devam eden 2 şüpheli için de ek gözaltı süresi alındı.

        Esenler Tuna Mahallesi'nde önceki gece yapılan izinsiz gösteri sırasında çıkan ve 17 yaşındaki Fırat Elma'nın ölümüyle sonuçlanan çatışmadan sonra gözaltına alınan 4 kişiden 2'si, Emniyet'teki sorgularının ardından bugün Bakırköy Adalet Sarayı'na çıkarıldı.

        17 yaşındaki Fırat Elma'nın ölümü ile sonuçlanan olaylar sonrası gözaltına alınan Ö.K. ve Ö.Ş.'nin ifadelerini alan Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Uğur Yaşar Güngör, her iki şüpheliyi de tutuklanma talebiyle Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Kolu sargılı olarak adliyeye getirilen Ö.Ş.'nin olay sırasında koluna isabet eden kurşunla yaralandığı öğrenildi.

        TUTUKLANDILAR

        Mahkeme, Ö.K. ile Ö.Ş.'nin “Örgüt üyesi olmak", “Polise mukavemet etmek" ve “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

        2 ÇOCUK İÇİN EK GÖZALTI SÜRESİ VERİLDİ

        Öte yandan, Ö. Ş. ve Ö.K. ile birlikte eylem yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve 18 yaşından küçük olan 2 şüpheli için ise ek gözaltı süresi alındı.

        Çocuk Suçları Bürosu Savcısı Hüseyin Akçay, Çocuk Büro'da sorguları süren 2 kişi için akşam saatlerinde 24 saat ek gözaltı süresi verdi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa