Zeytinburnu Bahçesi’nde 700 bitki koruma altında
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nde, Türkiye'de yetişmesi zor olan yaklaşık 700 bitki çeşidi yetiştiriliyor
GAZETE HABERTÜRK
Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, tamamı “Organik” yöntemlerle üretilen 700’ü aşkın bitkisiyle tohum bankalarını da aratmıyor.
STAJ İMKÂNI
Özellikle ülkemizde yetişmesi neredeyse mümkün olmayan kırmızı muz, mango, avokado gibi meyvelerin de yetiştirilebildiği Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde, çok az topraklarda yetişen limon otu bitkisini de bulmak mümkün. “Gönüllü Bahçıvanlık” adı altında her yaştan vatandaşın, kendi bahçesinde bahçıvanlık yapmasına olanak sağlayan Tıbbı Bitkiler Bahçesi, sunduğu “staj” imkânı sayesinde de ziraat fakültelerinin gözdesi haline gelmiş durumda. Sentetik gübre ve ilaçların kullanılmadığı merkezde, su israfının önüne geçmek için damlama yöntemi kullanılıyor.
İLK FİTOTERAPİ MERKEZİ
Bahçede zencefil, zerdeçal, havlıcan, tarçın, ıhlamur ve elma da özellikle kış aylarında yetiştirilen gözde bitkilerden. Tıbbi Bitkiler Bahçesi, sadece bitki çeşitliliğine yönelik çalışmalarda bulunmuyor. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi tarafından hastalıkların bitkilerle tedavisi için kurulan Türkiye’nin ilk ‘Fitoterapi Merkezi’ne de destek sağlıyor. Tıbbi Bitkiler Bahçesi, birçok akademik araştırmaları da kendi bünyesinde bulundurduğu konusunda uzman personelle devam ettiriyor. Bahçede kırmızı muz, mango ve avokadonun yanında, limon otu bitkisini de görmek mümkün.