Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa IŞİD'e katılmak için İngiltere'den uçakla İstanbul'a gelen, otobüsle Şanlıurfa'ya giderek Suriye'ye geçen İngiliz kızların son görüntüleri | Son dakika haberleri
        • 2

          Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saflarına katılmak için İngiltere’den uçakla İstanbul’a gelen, buradan da otobüsle Şanlıurfa’ya giderek Suriye’ye geçtikleri sanılan İngiliz öğrenciler 15 yaşındaki Shamima Begum ve Amira Abase ile 16 yaşındaki Kadiza Sultana, İstanbul’da güvenlik kameralarınca görüntülendi.

        • 3

          İstanbul Bayrampaşa Büyük Otogarı güvenlik kameralarına yakalanan 3 kızın, bilet bulamadıkları için yaklaşık 18 saat otogarda bekledikleri ortaya çıktı. Kızların güvenlik kameralarınca tespit edilen görüntüleri 17 Şubat tarihli.

        • 4

          Görüntülere göre İngiliz öğrenciler, 20.27’de Bayrampaşa’daki İstanbul Büyük Otogarı’ndaki bir firmaya giriyor. Şanlıurfa’ya gitmek için bu firmada yaklaşık 6.5 saat bekleyen kızlar, 18 Şubat’ta gece 02.03’te bu ofisten ayrılıyor.

        • 5

          Bilet bulamadığı anlaşılan İngilizler, 02.24 sıralarında başka bir firmanın ofisine giriyor. Sabaha kadar da burada bekleyen 3 kız öğleye doğru da buradan ayrılıyor. Tekrar ilk geldikleri firmaya giden kızlar, saat 13.22’de otobüse binerek Şanlıurfa’ya hareket ediyor. 18 saat sonra Şanlıurfa’ya ulaştıkları tahmin edilen İngiliz kızların o tarihten sonraki akıbetleri ise bilinmiyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa