Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Gaziantep'te, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle toplanan grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Birçok noktada tabanca ile tüfeklerin de kullanıldığı olaylarda 4 kişi öldü, 1'i polis 20'nin üzerinde de yaralı var.

IŞİD'e tepki amacıyla Güzelvadi, Vatan, Barak, Akdere, Aydınlar, Mevlana ve Göllüce Mahalleleri'nde toplanan gruplar, çöp konteynırlarını devirip lastiklerle ateş yaktı. Yolları barikatlarla kapatıp iş yerleri ile araçların camlarını kırıp zarar veren polislerin dağılmaları yönündeki uyarılarına havai fişek, taş ve molotof kokteyli atarak karşı veren gruplara, TOMA'lardan biber gazı ve basınçlı su sıkıldı. Olaylarda tüfek kullanan gruptakiler, zırhlı polis aracının camına ateş etti. Her iki camına mermi isabet eden zırhlı araç kullanılmaz hale geldi.

Barak ve Vatan mahallelerinde korsan gösteri düzenleyen grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Tabanca ve tüfeklerin kullanıldığı çatışmada 1'i polis memuru 20'nin üzerinde kişi, kurşun ve tüfeklerden çıkan saçmalara hedef oldu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla kentteki hastanelere götürülen yaralılardan 15 yaşındaki Süleyman Balcı, 16 yaşındaki Sevgi Alıcı, 27 yaşındaki Ömer Uçeker ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kişi hayatını kaybetti. Ölen 4 kişinin cesedi, otopsi için morglara alındı.

Merkez Şahinbey ve Şehitkamil DBP İlçe Başkanlıklarının ateşe verildiği, bazı iş yeri ve polis araçlarının da zarar gördüğü olaylarla ilgili yoğun güvenlik önlemleri alındı.(DHA)

KOBANİ EYLEMLERİNDE AĞIR BİLANÇO: 36 ÖLÜ

IŞİD bahanesiyle sokakları ateş çemberine çeviren eylemciler yakaladığı kişileri silah, bıçak, sopa ve taş kullanarak öldürdü. Çıkan olaylarda DBP ve HÜDA-PAR'lı gençlerin karşılıklı çatışmalarında yoldan geçen insanlar da öfkeli grubun hedefi oldu. Siirt'te 2 yaralının daha ölümüyle 4 günlük olaylarda ölenlerin sayısı 2'si yabancı 25 kişiye yükseldi.İstanbul'da Mert Değirmenci'nin beyin ölümü gerçekleşti. Öte yandan dün akşam Gaziantep'te yaşanan çatışmada 4 kişinin ölümü, Bingöl'de polislere düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 2 polis ve saldırıyı düzenleyen ve ölü olarak ele geçirilen 4 PKK'lı ile birlikte Kobani eylemlerinde çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi.

Ölenlerin isimleri şöyle:

Diyarbakır (10); Mahsum Çoban, Hasan Gökgöz, Baver Şeyhanoğlu, Turan Yavaş, Süleyman Kale, Yusuf Tokur, Mahmut Enez, Riyat Güneş, Yasin Börü, Hüseyin Dadak.

Mardin (6); Bilal Gezer, Sinan Toprak ve Kerem Karaaslan, Eshan Akdoğan, Fehad İbrahim Elduveric ve Abdullah Muhammed Latif

Siirt (5); Yusuf Çelik, Mehdi Erdoğan, Davut Nas, Necmettin Çelik ve Kamil Taş

Muş (1); Hakan Buksur

Van (1); Hamdi Caner

Batman (1); Emrah Demir

Adana(1);AhmetAlbay

(İstanbul'da Mert Değirmenci'nin beyin ölümü gerçekleşti)

Gaziantep (4)

Bingöl(2): (Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin, Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu)

Bingöl(4): (2 polisin şehit olduğu silahlı saldırıyı düzenleyen PKK'lılar)

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ