Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

GÜNGÖR KARAKUŞ/HT GAZETE

Gaziantep’te Hıdır Çalar’ın Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesiyle başlayan olayların arkasında sadece “kira” sorunu yatmıyor. Halkın anlattığına göre, Suriyeli sığınmacılar, kentte “uyum” sorunu da yaşıyor. Bu da gerilim ve çatışmaları artırıyor.

Gaziantepliler, şunlardan yakınıyorlar: “Yüksek sesle konuşuyorlar. Trafik kurallarına uymuyorlar. Hastanede sıra fişi almıyorlar.” Buna karşın yerli halkı suçlayanlar da var: “Bizde de vicdan insaf yok. Mağara gibi yerleri 500 TL’ye kiraya verenler var”

Gaziantep’te ev sahibi 62 yaşındaki Hıdır Çalar’ın, Suriyeli kiracıları tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından başlayan olaylar, gözleri bir anda bu kente çevirdi. Şehirde yaşananları mercek altına aldığımız yazı dizisinin bugünkü bölümünde sözü Gazianteplilere bıraktık. Olayların başladığı Ünaldı Mahallesi’nde yaşayanların anlattığına göre çatışmanın en önemli nedenlerinden biri “uyum sorunu.” Gaziantepliler bu sorunu birkaç başlıkta şöyle özetliyor:

-Parklara çok kalabalık geliyorlar.

-Yayılarak oturup, yüksek sesle çevreyi rahatsız ediyorlar.

-Toplu taşıma araçlarında çok yüksek sesle konuşuyorlar.

-Evlerinin kapısında sabahın erken saatlerine kadar oturuyorlar. Gürültüden uyuyamıyoruz.-Hastanede fiş almadan, sıra beklemeden insanların önüne geçiyorlar.

- Trafik kurallarına uymuyorlar.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ