Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecinde devletin bütün imkanlarını kullandığını iddia ederek, "Devletin valisi, kaymakamı, emniyet müdürü, herkes, Erdoğan için çalışıyor. Böyle bir seçim sistemi olur mu?" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim çalışmalarına destek amacıyla Tokat'a gelen Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanlığı'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarınca Musul'da kaçırılan Türk vatandaşlarıyla ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Musul'da konsolosluğun boşaltılması gerekirken ve bu konuda hükümet uyarılmasına rağmen konsolosluk boşaltılmadı ve şu anda 49 vatandaşımız rehine. IŞİD tarafından bayrağımız indirildi ama Recep Tayyip Erdoğan'dan tek cümle çıkmadı. IŞİD'e 'terör örgütü' diyemiyor. Kendi bayrağını indirecek, kendi vatandaşlarını rehin alacak ama sesi çıkmayacak, bunu kabul etmemiz mümkün değil. IŞİD, aslında bir başka kişiyi de rehin almış durumda, o da Recep Tayyip Erdoğan. Musul Konsolosluğumuz neden zamanında boşaltılmadı? Hükümet uyarıldığı halde, neden teslim olundu? Türkiye'nin onuru neden ayaklar altına alındı?" diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ