Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Manisa'nın Soma ilçesindeki özel bir şirkete ait kömür ocağından, dün saat 15.30'da trafo patlaması nedeniyle yangın çıktı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'da basına yaptığı son açıklamada, 205 işçinin karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiğini, 80 işçinin yaralı olduğunu açıkladı.

Yıldız, "3 günlük milli yas ilan edildi. Cuma hutbesi de maden kazasıyla alakalı olacak. Sayın Başbakanımızın bu konuda bir iradesi ve tavsiyesi oluştu. Bu sıkıntı ve acı beklediğimizin üzerinde oldu. Şu ana kadar yaşanmış en yüksek işçi kaybımızla sonuçlanan bir kazaya doğru gidiyoruz" dedi.

Hayatını kaybedenlerin sayısının 205'e yükseldiğini kaydeden Yıldız, madende grizu patlamasının olmadığını, işçilerin karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Yıldız, idari ve adli soruşturmanın başlatılacağını söyledi.

Yıldız, içeride bulunan işçi sayısının sorulması üzerine "Yüksek bir sayı söyleyerek kamuoyunu yanıltmak istemem" dedi.

Olay sonrası olay yerine giden ve yetkililerden bilgi alan Başbakan Erdoğan ölen işçi sayısının 232 olduğunu açıkladı.

Read more!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Habertürk'e yaptığı açıklamada, resmi olmayan rakamlara göre 157 kayıp (ölü sayısı) 75 yaralının olabileceğini aktarmıştı.

Read more!
CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

AFAD'IN AÇIKLAMALARI

AFAD'dan yapılan açıklamada, "17 işçi hayatını kaybetti, 11 işçi yaralandı. 200'ün üzerinde işçi de mahsur kaldı" denildi. Saat 21.00 sıralarında ocaktan 20 kadar işçi çıkarıldı. Bir kısmı yürüyerek çıkan, bir kısmı da sedyeyle çıkarılan işçilerin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, madenin içinde bulunan 200-300 civarında işçinin mahsur kaldığını söyledi.

CHP, Soma'ya 7 milletvekilinden oluşan bir heyet gönderdi.MHP de bölge milletvekillerini Soma'ya gönderdi.TSK, bölgeye 15 kişilik arama- kurtarma ekibi gönderdi.

Madenden çıkan her işçi, yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. İşçilerin bir bölümünün yürüyerek çıktığı, sedyeyle çıkarılan bazı işçilerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı gözlendi. Çıkarılan işçiler, maden önünde bekletilen ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor.

Bu sırada çok sayıda işçi ailesinin madenin önüne yığılması nedeniyle güvenlik görevlileri kalabalığı dağıtmaya çalışıyor. Çok sayıda işçi yakınının madene ulaşmak üzere yola çıkması nedeniyle ilçe merkezi ile maden arasındaki 30 kilometrelik yolda konvoy oluştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama,Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'de 2012 yılında 2 kez, 2013 yılında 2 kez ve son olarak da 13-14, 17-18 Mart 2014 tarihinde dedenetim yapıldığı, mevzuata aykırı bir durum görülmediği belirtildi.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN VALİ SAVAŞ'A TALİMAT

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'a, yangın sonucu mahsur kalanların kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi talimatını verdi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ