Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Nihat ULDAĞ-Gökay USANMAZ/AHT

Münevver Karabulut cinayetinde mahkeme, katil zanlısı Cem Garipoğlu ve ailesinin Karabulut Ailesi’ne 1 milyon 287 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Tazminat kapsamında bir bankada bulunan mücevherlere 530 bin TL değer biçilince, anne Tülay Makbule Garipoğlu itiraz etti. Kasa dün yeniden açıldı, 49 parça mücevher yeniden tartıldı. Anne Garipoğlu, tespit işlemine bizzat katıldı.

Liseli Münevver Karabulut cinayetinde; cinayet hükümlüsü Cem Garipoğlu, annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve babası Nida Garipoğlu’nun, Karabulut Ailesi’ne ödemelerine hükmedilen 1 milyon 287 bin TL’lik tazminat, 2 aile arasında ikinci hukuk savaşı başlattı.

Karabulut Ailesi, Garipoğlu Ailesi’ne açtığı tazminat davasında ilk olarak ailenin mallarına tedbir kararı aldırdı. Tülay Makbule Garipoğlu’nun babasından miras kalan Niğde’deki tarlalar, 2 otomobili ile banka kasasındaki mücevherleri ve Nida Garipoğlu’nun Arnavutköy’deki arsasına “Satılamaz” kaydı konuldu. Küçükçekmece Aile Mahkemesi’nin tazminat davasını karara bağlamasının ardından ise Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir, 1 milyon 287 bin TL’lik tazminatın tahsili için icraya başvurdu. Garipoğlu Ailesi ise 110 bin TL’lik harç ödeyerek kararı temyiz etti ve icranın durdurulmasını talep etti.

‘SAATİME AZ DEĞER BİÇİLDİ’

Avukat Epözdemir, bunun üzerine Tülay Makbule Garipoğlu’nun bir banka şubesinin kasasından çıkan 49 parça mücevherine kıymet takdiri yapılmasını istedi. Küçükçekmece 1. İcra Mahkemesi bir bilirkişi aracılığıyla mücevherlerin tümüne 530 bin TL değer biçti. Karar Garipoğlu Ailesi’ne de bildirildi. Ancak Tülay Makbule Garipoğlu, mücevherine az değer biçildiğini iddia etti ve başka bir bilirkişiden değer tespiti alınmasını talep etti. Tülay Makbule Garipoğlu, 6 bin 250 TL’ye satın aldığı pırlanta saatinin faturasını da mahkemeye sunarak, “Saate biçilen değer sadece 500 TL’dir. Diğer mücevlerlere de eksik bedel biçilmiştir” dedi. Tülay Makbule Garipoğlu’nun mücevherlerine yeniden tespit yapılması kararlaştırıldı.

İKİNCİ İNCELEME YAPILDI

Küçükçekmece 1. İcra Mahkemesi, Garipoğlu Ailesi’nin talebini kabul etti ve yeniden bilirkişi incelemesine karar verdi. Mahkeme hâkimi, yeni bilirkişi, Tülay Makbule Garipoğlu ve Karabulut Ailesi’nin avukatı Rezan Epözdemir dün birlikte kasanın bulunduğu Bahçeşehir’deki banka şubesine gitti.

Burada kasada yediemin olarak tutulan mücevherler yeniden değerlendirmeye tabi tutuldu. 2.5 saat süren incelemede bilirkişi, kasalardan çıkan 5 kilogram külçe altın, tek taş yüzük, altın ve pırlantadan oluşan 49 parça mücevheri tek tek inceleyip ağırlıklarını tarttı. Fotoğraflarını çekti.

Yeni bilirkişi, hazırladığı raporunu mahkemeye gönderecek. Mücevherlerin yaklaşık değerinin 600 bin TL olduğu ancak gerçek rakamı bilirkişinin belirleyeceği belirtildi

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ