‘Kuma’ getiren koca için 1 yıl hapis istendi
Kahramanmaraş'ta V.Ç., eve kuma olarak ikinci bir kadın getirdi. Psikolojisi bozulup intihara kalkışan ilk eşi D.Ç., şikâyetçi oldu. Yerel mahkeme kocayı beraat ettirirken, Yargıtay kararı "Merhamet ve sevgiyle bağdaşmayan kötü muamele suçu var" diyerek bozdu. V.Ç., 1 yıl hapisle yargılanacak
ABONE OLYargıtay’ın kararına konu olay, 2011 yılında Kahramanmaraş’ta yaşandı. V.Ç. ile D.Ç. çiftinin ilişkileri, bir süre sonra bozuldu. Koca V.Ç., kuma olarak aldığı kadını eşi ile yaşadığı evine götürdü ve birlikte yaşayacaklarını söyledi. V.Ç., eşi D.Ç.’ye karşı sorumluluklarını yerine getirmeyerek kötü davranmaya başladı. Durumu kabullenmeyen D.Ç.’nin psikolojisi bozuldu, intihar girişiminde bulundu. D.Ç., kocası hakkında suç duyurusu yaptı.
MAHKEME ‘BERAAT’ ETTİRDİ
Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, koca V.Ç. hakkında soruşturma başlattı. Kuma olayını tespit eden savcılık, V.Ç. hakkında eşine karşı “kötü muamele” suçunu işlediği iddiasıyla dava açtı. Yargılama Kahramanmaraş 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme, sanık V.Ç.’nin eyleminin ceza yargılaması bakımından suç teşkil etmediğini belirterek, beraatına karar verdi. Karar, savcılık tarafından temyiz edildi.