Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 270 sanığın yargılandığı davaya ilişkin duruşmanın öğleden sonraki oturumunda, darbe planının yapıldığı Ankara'daki villadaki toplantıya örgütün üst düzey yöneticisi olarak katıldığı iddia edilen tutuklu sanık Hasan Coşkuner, savunmasını yaptı.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmada tutuklu sanık Coşkuner, iddianamede yer alan "Kuzgun kod adlı gizli tanık, canlı teşhis sonucu Hasan Coşkuner'in "İhsan" kod adlı şahıs olduğunu tespit edilmiştir. Coşkuner, İzmir'deki darbe girişiminde FETÖ/PDY üyelerine talimatları veren Adil Öksüz ile bağlantı ve koordinasyonu sağlayan abidir. Gizli tanık 'Kuzgun'un ifadesinde bu husus tüm netliği ile anlaşılmıştır. Coşkuner, FETÖ/PDY üyesidir ve darbe girişiminde aktif rol almış, yönlendirme yapmış, talimatlar vermiştir." suçlamalara ilişkin yaptığı savunmada, iddiaları kabul etmediğini açıkladı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ