Bayburt'ta bir tilki ayakta dondu
Bayburt'ta -32 derece soğuğa dayanamayan talihsiz tilki, ayakta donarak can verdi. Muhtar, tilkiyi o halde görünce "Ben köylüye 'bunu siz mi ayağa kaldırdınız' dedim, 'yok' dediler. Ben hayatımda ilk kez bu kadar soğuk gördüm" dedi.
ABONE OLÜnlü seyyah Evliya Çelebi'nin Erzurum'da yaşanan soğuklarını anlattığı Seyhaatnamesinde bir kedinin Kış ayında damdan dama atlarken havada donduğundan bahsetmesi Bayburt'ta gerçek oldu. -32 derece soğuğun yaşandığı köyde bir tilkinin ayakta donduğu ileri sürüldü.
TAŞ ATARAK KAÇIRMAK İSTEDİLER
Doğu illerinde etkisini sürdüren dondurucu soğuklar, Bayburt'a bağlı Camdere köyünde ilginç bir olayın yaşanmasına neden oldu. Köyün girişinde önceki gün sabah saatlerinde bir tilkiyi fark eden vatandaşlar taş atarak tilkiyi uzaklaştırmak istedi. Tilkinin tepki vermemesi üzerine yanına yaklaşan köylüler kızıl tilkinin ayakta donarak öldüğünü gördü.