Üniversiteli kıza tecavüz davasında şaşırtan sözler
Tecavüz davasında yargılanan sanıkların yakınları, "Altı yıldır bu dava bitmiyor. Çıkmışsısınız meydana bağırıp duruyorsunuz. Barda çalışan bir kişiyi neden savunuyorsunuz? Başka savunacak kişiyi bulamadınız mı?" deyince ortalık karıştı
ABONE OLİzmir'de altı yıl önce, üniversite öğrencisi E.E. adlı genç kıza tecavüz etmekle suçlanan Ali Y. ve Gökhan M.'ye yerel mahkeme tarafından verilen 14'er yıl 2'şer ay hapis cezası kararı Yargıtay tarafından bozuldu. Bozma kararının ardından, yeniden görülmeye başlanan davanın duruşması, karar verilmek üzere ertelendi. Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri ile sanıkların yakınları tartıştı.
Eğitim masraflarını karşılamak için Alsancak'ta bir barda çalışan üniversitesi öğrencisi 29 yaşındaki E.E., Hocazade Camisi karşısındaki otobüs duraklarında zaman zaman karşılaştığı İ.O.D. ile otobüs beklediği sırada, gidecekleri yere bırakma bahanesiyle önlerinde duran 2 kişinin araçlarına bindi. Bu kişiler, yola çıktıktan kısa süre sonra, gençlerden İ.O.D.'yi tartaklayarak araçtan indirdi. Aynı anda inmeye çalışan E.E.'yi zorla kamyonette tutan 2 kişi, 21 Kasım 2010 tarihinde Kuzey Çevre Yolu Bornova geçişindeki viyadüklerin altında durdu. Burada E.E.'yi dövüp tecavüz eden iki saldırgan, yaşadıklarını polise anlatmaması için tehdit ederek metro istasyonunda bıraktı. Yarı baygın halde vatandaşlarca bulunan E.E.'nin anlattıkları ve araca ait plaka bilgisinden yola çıkan ekipler, tecavüz zanlıları 36 yaşındaki Ali Y. ile 29 yaşındaki Gökhan M.'yi yakaladı. E.E. ile para karşılığında birlikte olmak için anlaştıklarını ileri süren iki sanık, hastaneden tecavüz bulgularının yer aldığı raporunun alınması ve işlemlerin tamamlanmasının ardından, tutuklandı.